Βασίλης Υψηλάντης: Η επόμενη μέρα στα Δωδεκάνησα, χρειάζεται ικανούς ανθρώπους

Άμεσος, ξεκάθαρος και απόλυτα συνειδητοποιημένος σε ό,τι αφορά τον αγώνα που οφείλει να δώσει για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου και των νησιωτών  μας είναι ο Βασίλης Υψηλάντης.

Μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στη “Ροδιακή”, ο Βασίλης Υψηλάντης μιλά για την κρισιμότητα αυτής της αναμέτρησης, για την ιεράρχηση των προβλημάτων στα Δωδεκάνησα, για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα που θα πρέπει να έχουν οι εκπρόσωποί μας την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών.

Σημειώνει συγκεκριμένα:

Πόσο κρίσιμη είναι για τον τόπο και τη χώρα μας αυτή η εκλογική αναμέτρηση;

Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου μετά την πολύ μεγάλη ταλαιπωρία της χώρας και του λαού μας από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πολύ κρίσιμη και πολύ σημαντική. Η χώρα για να μπορέσει να κυβερνηθεί σωστά, χρειάζεται μία δυνατή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η Ελλάδα για να ξαναζήσει, χρειάζεται κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Θεωρώ ότι η συμμετοχή  του κόσμου την Κυριακή στις κάλπες είναι αναγκαία και πολύ σημαντική, διότι οι κρίσιμες αποφάσεις οι οποίες έχουν να ληφθούν για το σήμερα αλλά και το αύριο μας σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο θα είναι πάρα πολύ μεγάλες και σημαντικές.Ποιο αξιολογείτε ως το πιο σημαντικό πρόβλημα αυτή την εποχή για τους νησιώτες μας και πώς αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί κατά την άποψή σας;
Θεωρώ ότι η νησιωτικότητα  δημιουργεί τέτοια ζητήματα τα οποία χρειάζονται διαρκή ενασχόληση και φροντίδα για την επίλυσή τους. Από τα βασικά προβλήματα τα οποία μπορούμε να εντάξουμε στην κατηγορία αυτή, είναι τα θέματα της υγείας στα νησιά μας, τα θέματα της συγκοινωνίας και της διασύνδεσης των νησιών μεταξύ τους αλλά και  με τις λοιπές περιοχές της χώρας, και βέβαια η εκπαίδευση των παιδιών μας  με τη στελέχωση των σχολείων μας.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί βέβαια και η υπερφορολόγηση ειδικότερα μετά την κατάργηση, από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. στα νησιά μας. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η επιστροφή, μία φορολογική κανονικότητα, στο τέλμα της υπερφορολόγησης  και βεβαίως η διεκδίκηση από τους εταίρους της επιστροφής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα των εκλογών; Τι περιμένετε να αρχίσει να αλλάζει στα Δωδεκάνησά μας;
Η νίκη στις επερχόμενες εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και η ανάδειξη ανθρώπων ικανών να διαχειριστούν τα προβλήματα της Δωδεκανήσου, θεωρώ ότι δημιουργούν τις μεγάλες προϋποθέσεις ώστε να ξημερώσει μία αληθινά «Νέα Μέρα»  και για τα Δωδεκάνησα που θα μπορέσει να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα τα οποία μας απασχολούν.
 


Τι σας θυμώνει περισσότερο σε αυτή την προεκλογική διαδικασία;
Όλα εκείνα τα οποία γίνονται και δεν με αγγίζουν προσωπικά ως άνθρωπο και ως πολιτικό.

Ο πολίτης και ο νησιώτης, ολοκληρώνει το χρέος του έναντι της χώρας και του τόπου όπου διαμένει, πηγαίνοντας να ψηφίσει μια φορά κάθε τετραετία;
Κατά την άποψή μου χρειάζονται συνέργειες, χρειάζεται διαρκής συνεργασία των πολιτών με τους εκπροσώπους του προκειμένου να αφουγκράζονται τους προβληματισμούς και να προωθούν  τα θέματα και τα ζητήματα και των πολιτών. Πρέπει ο πολιτικός να συμμετέχει αλλά και οι πολίτες να βρίσκονται και να συνομιλούν με τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους.

Δεν αρκεί μόνο η εκλογή αλλά χρειάζεται και μία νοοτροπία συνεργασίας πολιτών και εκπροσώπων για να μπορέσουν να προωθούνται και να επιλύονται τα προβλήματα τα οποία αναφύονται και δημιουργούνται. Για το λόγο αυτό ζητώ προσωπικά τη στήριξη και την υποστήριξη των πολιτών στο πρόσωπό μου, για να μπορέσω να υλοποιήσω αυτά τα οποία επαγγέλλομαι και έχω αναφέρει.