Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας

Κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις 7 του μήνα, ώστε να συνεχίσει το έργο ανασυγκρότησης της χώρας απηύθυνε χτες ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Ν. Δωδεκανήσου του κόμματος Αντώνης Αποστολίδης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με αφορμή την εκλογική αναμέτρησης της Κυριακής, την οποία χαρακτήρισε την πιο κρίσιμη των τελευταίων ετών, αναφέρθηκε στις δύο διαστάσεις που έχουν οι εκλογές.

Συγκεκριμένα, αναλύοντας κάθε μία από αυτές ο κ. Αποστολίδης, είπε τα εξής: «Η πρώτη διάσταση είναι η πολιτική διάσταση, που έχει να κάνει με την αντιπαράθεση δύο πολιτικών προγραμμάτων. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα της ΝΔ.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο τι μπορέσαμε να κάνουμε ως κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και έχουμε κάνει αρκετά και στο τι σκοπεύουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα. Αυτή η τετραετία είναι κρίσιμη, όσον αφορά την κοινωνία μας. Έγινε μία στροφή κοινωνικής αλλαγής και άρχισε το χτίσιμο μίας νέας κοινωνίας κάτω από τις πιεστικές συνθήκες των μνημονίων και βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα. 

Επίσης, βλέπουμε μία χώρα που οδεύει σταθερά προς μία άλλου τύπου ανάπτυξη. Μία ανάπτυξη για όλους. Η πρόοδος είναι τεράστια και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες πρόσθεσε : «Ζητάμε τη ψήφο του ελληνικού λαού έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και να φτιάξουμε μία κοινωνία που να στηρίζεται στα πόδια της και να μη θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν.

Στον αντίποδα έχουμε μία πολιτική πρόταση που προέρχεται από την ΝΔ. Όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα δείχνουν μία κατεύθυνση την οποία την έχουμε ξαναζήσει. Είναι στο πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού, δείχνουν μία ανάπτυξη για συγκεκριμένους και για πολύ λίγους και όχι ανάπτυξη που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη, αυτές οι πολιτικές μπορούν να υλοποιηθούν σε καθεστώς μνημονίων, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επόμενη μέρα με τη ΝΔ στην κυβέρνηση θα επαναφέρει τη χώρα στην εποχή των μνημονίων.

Αναφερόμενος στη δεύτερη διάσταση την ιδεολογικοκοινωνική υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν για παράδειγμα τα εξοπλιστικά προγράμματα, την υγεία, το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis.

«Η πολιτική ευθύνη είναι ξεκάθαρη. Έχουμε να κάνουμε με μία πολιτική πρόταση που προέρχεται από το παρελθόν και από ανθρώπους που προέρχονται από το παρελθόν της χώρας και οι οποίοι εμπλέκονται σε όσα ζήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Αυτό που κατάφερε η κοινωνία τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ότι σταμάτησε την κοινωνική διάβρωση που είχε επέλθει μέχρι και το 2015. Οι κοινωνικοί αποκλεισμοί έχουν σταματήσει και όλοι μαζί έχουμε πάει σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση δίκαιης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Αυτό δε μπορεί να συμβαδίσει με την επαναφορά κάποιων συγκεκριμένων νόμιμων ιδιοκτητών της χώρας στα πολιτικά δρώμενα μίας νέας κυβέρνησης, γιατί σημαίνει επιστροφή στο πρόσφατο παρελθόν, το οποίο χρεοκόπησε το σύνολο της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ενώ επιτέθηκε και στη ΝΔ λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή… πουλά μία απάτη. 

«Τάζει οτιδήποτε εύκολα και απλά, αλλά πίσω από τις γραμμές θα ισχύσουν άλλα. Έχουμε να κάνουμε με μία αφηρημένη έννοια, η ΝΔ εκμεταλλεύεται το πολιτικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου και προχωρά χωρίς πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση. Αυτό δεν τους τιμά και παράλληλα κοροϊδεύουν την κοινωνία. 

Στις 7 Ιουλίου η κοινωνία θα πρέπει να πάει να ψηφίσει. Και να εκφράσει αν θέλει να επιλέξει μία πολιτική και κοινωνική δύναμη που θα συνεχίσει την ουσιαστική ανόρθωση της χώρας και της κοινωνίας με άλλο μοντέλο ή αν θα επιλέξει την επιστροφή σε αυτό που έγινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Η χώρα δε γυρίζει πίσω και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Προχωρά μόνο μπροστά» κατέληξε ο κ. Αποστολίδης .