Μίκα Ιατρίδη: Ενωμένοι ξεκινάμε το αύριο, για ισχυρά νησιά σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα!

Μίκα Ιατρίδη: Ενωμένοι ξεκινάμε  το αύριο, για ισχυρά νησιά  σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα!

Μίκα Ιατρίδη: Ενωμένοι ξεκινάμε το αύριο, για ισχυρά νησιά σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 944 ΦΟΡΕΣ

«Σε αυτές τις εκλογές υπογράφουμε το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που οδηγεί σε ισχυρή ανάπτυξη, σε ισχυρά νησιά, σε αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό ζητούν οι πολίτες και από τις 7 Ιουλίου θα το κάνουμε πράξη» τονίζει η Μίκα Ιατρίδη στη συνέντευξη που παραχώρησε στη “Ροδιακή”.

Η υποψήφια με τη Ν.Δ. βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι οι πολίτες επιθυμούν την πολιτική αλλαγή και ότι η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν πλήρη συναίσθηση αυτής της εθνικής ευθύνης.

Επισημαίνει ακόμα ότι, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί ακόμα και τώρα να φοβίσει και να διχάσει τους Έλληνες, η Ν.Δ. είναι εδώ για να δώσει μέσω του συγκεκριμένου και κοστολογημένου προγράμματός της την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες. «Ενωμένοι όλοι, με ευθύνη και χαμόγελο, ξεκινάμε το αύριο!» καταλήγει η Μίκα Ιατρίδη.

Είναι έτοιμη για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών η Μίκα Ιατρίδη; Και τι περιμένει από αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η οποία χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη, για τον τόπο και τη χώρα μας;
Δίνω έναν καθαρό και ειλικρινή αγώνα, συνομιλώντας καθημερινά με τους συμπατριώτες μου, από νησί σε νησί. Όχι μόνο τον τελευταίο εκλογικό μήνα, αλλά όλα αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε τι είναι συμπατριώτες μας 50 και 55 χρόνων να αγωνιούν καθημερινά για το πώς θα ξημερώσει η επόμενη μέρα στη δουλειά τους; Μητέρες να αγωνιούν αν τα παιδιά τους θα αναγκαστούν να φύγουν στο εξωτερικό; Να αγωνιούν άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αφενός για την ασφάλειά τους στην καθημερινότητα αφετέρου για την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας; Επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες να βλέπουν τη φορολογική επιδρομή και να μην μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους;

Για όλα αυτά, και άλλα τόσα, που διαψεύστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά ναι, είμαι έτοιμη να κάνω τα πάντα για να υπάρξουν αποτελέσματα και ένα πιο σίγουρο μέλλον για όλους. Δεσμεύομαι προσωπικά. Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία και της πατρίδας μας και των νησιών μας να επουλώσουμε τις πληγές της δεκαετούς κρίσης. Το πλεονέκτημα της Ελλάδας αυτή την ώρα είναι το κεφάλαιο αξιοπιστίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και προς το εσωτερικό της κοινωνίας και προς τον υπόλοιπο κόσμο, που πάντα βλέπει και παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης χτίζει την εμπιστοσύνη που έλειψε από τη χώρα, υπογράφει το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που οδηγεί σε ισχυρή ανάπτυξη, σε ισχυρά νησιά, σε αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό ζητούν οι πολίτες και από τις 7 Ιουλίου το κάνουμε πράξη.

Με το θέμα της συμμετοχής των γυναικών, θα ήθελα να ρωτήσω. Σας προβληματίζει κι εσάς το γεγονός ότι ολοένα και λιγότερες είναι οι γυναίκες εκείνες που ασχολούνται με τα κοινά;
Η πολιτική χρειάζεται τις γυναίκες. Ο τόπος χρειάζεται νοικοκύρεμα και η συμβολή κάθε γυναίκας πολιτικού είναι σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση. Η ευρεία αντίληψη, η μεθοδικότητα και η ευαισθησία της γυναίκας είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να μπολιάσουν το πολιτικό σύστημα και όχι μόνο. Θα σας έλεγα πως με προβληματίζει συνολικά το θέμα της ανισότητας που το βλέπουμε παντού καθημερινά, σε σημείο που να το θεωρούμε "φυσιολογικό".

Όχι η ανισότητα δεν είναι καθόλου φυσιολογική. Χρειάζεται κι εδώ να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή με βάση τις αρχές του χάρτη ισότητας των φύλων. Να δώσουμε στις γυναίκες τις ευκαιρίες που χρειάζονται για την επαγγελματική τους εξέλιξη και την καταξίωσή τους, γιατί αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και για την οικονομία και για την κοινωνία. Είναι δέσμευσή μου να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξουμε τις γυναίκες. Από την εκπαίδευση και την κατάρτιση μέχρι την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τη βοήθεια που δικαιούνται προκειμένου να ισορροπούν τις πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις που έχει η σύγχρονη γυναίκα. Και είναι εξαιρετικά σημαντική η προγραμματική δέσμευση της Ν.Δ. πως κανένα παιδί δεν θα μένει πλέον εκτός παιδικού σταθμού, προβλέποντας μάλιστα και μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ γι’ αυτό το λόγο.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα αυτή την εποχή για τους νησιώτες μας και πώς αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί κατά την άποψή σας;
Παρά τη μεγάλη συνεισφορά τους στο ΑΕΠ μέσα από τον τουρισμό, τα νησιά μας δεν παίρνουν αυτά που δικαιούνται. Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά μας, όταν πριν τις εκλογές του 2015 υποσχόταν το αντίθετο. Χρειαζόμαστε υποδομές, προσβασιμότητα, ποιότητα στην καθημερινότητά μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει ως σαφή προγραμματική δέσμευση το Εθνικό Σχέδιο Υποδομών και θα πρέπει όλοι μαζί, με συνεργασία βουλευτών και αυτοδιοίκησης, να διασφαλίσουμε τα έργα που είναι απαραίτητα προκειμένου να ενισχύσουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Υποδομές σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες για τη νέα γενιά κι αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανατροπή της δημογραφικής κάμψης που απειλεί τα νησιά μας. Να το πούμε και αλλιώς; Δεν είναι δυνατόν να φυλάμε Θερμοπύλες απέναντι από την Τουρκία και τα νησιά μας να μην παίρνουν αυτό που δικαιούνται. Ισχυρά νησιά, αυτός είναι ένας εθνικός στόχος που πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι και η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πλήρη συναίσθηση αυτής της εθνικής ευθύνης.

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα των εκλογών; Τι περιμένετε να αρχίσει να αλλάζει στα Δωδεκάνησά μας;
Είναι ώρα αλλαγής. Με το πρόγραμμα της Ν.Δ. να δώσουμε δύναμη στον τουρισμό, στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, στην απασχόληση, στο μέλλον των γενιών που έρχονται μετά από μας. Να αναδείξουμε τους προορισμούς μας, να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν μας και τα Δωδεκάνησα να γίνουν αυτό που πραγματικά μπορούν, ένας παγκόσμιος προορισμός υψηλής προστιθέμενης αξίας. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που να προσελκύει επενδύσεις και να συνδέει οργανικά την ασφάλεια, την ποιότητα στην καθημερινότητα, την ιστορία, τον πολιτισμό, το φυσικό κάλλος και τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό. Ανάπτυξη παντού, με οφέλη για όλους.

Τι σας θυμώνει περισσότερο σε αυτή την προεκλογική διαδικασία;
Πάντοτε υπήρχε, ως έναν βαθμό, η παραπολιτική και η προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, για μια ακόμα φορά ξεπέρασε τον εαυτό του. Οι φαιδρότητες των fake news και των τρολς για να πλήξουν τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεπέρασαν κάθε όριο. Εδώ, δεν μιλάμε απλά για διαστρέβλωση αυτών που λέμε, αλλά για ασύστολα ψέματα σχετικά με το πρόγραμμά μας. Ακόμα και με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα, είδαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έκοψε» και «έραψε» τις δηλώσεις του για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Όμως, ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να μιλήσει για το μέλλον, ο βασικός του στόχος είναι να φοβίσει και να διχάσει τους Έλληνες. Αυτά όμως, έχουν απορριφθεί από τους πολίτες και θα απορριφθούν για άλλη μια φορά στις 7 Ιουλίου.

Τι σημαίνει για σας πολιτικό κόστος; Και πόσο πρέπει να το λαμβάνει υπόψη του αυτό, όποιος ή όποια ασχολείται και υπηρετεί τα κοινά;
Το να ξέρεις ποιο είναι το σωστό και να μην το κάνεις, είναι δειλία. Για να πάμε μπροστά χρειαζόμαστε τόλμη, όχι δειλία. Αυτή είναι η δική μου ξεκάθαρη θέση και την έχω υπηρετήσει με συνέπεια σε όλη την πολιτική διαδρομή μου. Έκανα πάντα αυτό που θεωρούσα σωστό για τους συμπατριώτες μου και τον τόπο μου, ακόμη και όταν κλήθηκα να πληρώσω ένα μεγάλο προσωπικό κόστος γι’ αυτό. Πάνω απ' όλα βάζω τη σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπατριώτες μου. Για μένα είναι ιερή. Λέω πάντα την αλήθεια και αυτό που πιστεύω. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους πω ότι κάτι είναι "άσπρο" και μετά να βγω να τους πω ότι είναι "μαύρο". Όταν σφίγγω το χέρι του συμπολίτη μου, για μένα είναι συμβόλαιο που το τηρώ στο ακέραιο.

Υπάρχει ελπίδα; Για τη χώρα μας, για τους νέους μας, για τους ανθρώπους που έμειναν εδώ γαντζωμένοι στα νησιά μας, να αγωνίζονται και σε πείσμα των καιρών να μην εγκαταλείπουν;
Θα σας πω αυτό που διαπιστώνω απ' όλη την προεκλογική δραστηριότητά μου σε όλα τα νησιά μας. Από την αδιαφορία και το θυμό, από την οργή και την απογοήτευση, οι συμπατριώτες μας μπορούν για πρώτη φορά να πιστέψουν πως μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Και σαν χώρα και εδώ στα νησιά μας. Η προοπτική που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ουσιαστική γιατί στηρίζεται σε ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα και δεν είναι λόγια του αέρα που θα ξεχαστούν μετά τις εκλογές όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα νησιά μας μπορούν να έχουν μέλλον. Οι νέοι και οι νέες μας μπορούν να έχουν προοπτική στο τόπο μας. Ενωμένοι όλοι, με ευθύνη και χαμόγελο, ξεκινάμε το αύριο!

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος