Σούλης Παπαδόπουλος: «Θα είμαστε στην πρώτη τετράδα!»

«Θα είμαστε μέσα στην πρώτη τετράδα, Αν δεν τα καταφέρουμε, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη εγώ!».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στο νέο προπονητή του Διαγόρα Σούλη Παπαδόπουλο και αποτελούν την απάντησή του στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με το νέο πρωτάθλημα της Football League. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «εννοείται ότι φτιάχνουμε μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Δεν είναι κάτι εύκολο, όμως θα προσπαθήσουμε, αυτό είναι δεδομένο. Δεν μπορώ όμως να μιλήσω από τώρα για τίτλο. Μπορώ να σας πω όμως στις πρώτες τέσσερις ομάδες».

Ο έμπειρος τεχνικός δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο τόσο του μεγαλομετόχου Κώστα Χρυσοχοΐδη, όσο και του Πέτρου Ρουτζιέρη, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και στους φιλάθλους:

«Με τον Κώστα Χρυσοχοΐδη έχουμε πολύ καλές σχέσεις και από το παρελθόν. Και από την προηγούμενη φορά που είχα δουλέψει στον Διαγόρα, το 2011. Είναι ένας άνθρωπος που κάνει τα πάντα για την ομάδα. Με τον Πέτρο Ρουτζιέρη επίσης έχουμε μια πολύ καλή σχέση.

Μπορούμε να μην ζούμε στην ίδια περιοχή αλλά είμαστε πολλά χρόνια φίλοι. Έχουμε παίξει μαζί ποδόσφαιρο, μετά τον είχα και παίκτη, ενώ έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν.

Ο Πέτρος βοηθάει πάρα πολύ στο κομμάτι των ανανεώσεων, καθώς αυτός γνωρίζει καλύτερα τους παίκτες που έπαιζαν για λογαριασμό της ομάδας στο πρόσφατο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Και ο κόσμος όμως του νησιού μου έχει δείξει ότι με συμπαθεί.Το έχω νιώσει όσες φορές και αν έχω έρθει αντίπαλος εδώ. Όλοι οι παραπάνω λόγοι λοιπόν με έκαναν να αποδεχθώ την πρόταση που μου έγινε και να επιστρέψω στον Διαγόρα».

Ο Σούλης Παπαδόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον τερματοφύλακα Θεμιστοκλή Τσέλιο  που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον «γηραιό»…

«Πρόκειται για μια περίπτωση μπορώ να πω αντίστοιχη του Βελλίδη. Είναι ένας πολύ εξελίξιμος τερματοφύλακας. Μπορώ να πω ότι όπως έγινε και με τον Βελλίδη έτσι και τώρα μπορεί ο Διαγόρας να εκτοξεύσει το παιδί αυτό. Αρκεί να σας πω ότι ήταν να κλείσει σε ομάδα Α’ Εθνικής της Πολωνίας.

Τον προπονεί ο Γιόζεφ Βάντζικ. Όταν τον πήρα τηλέφωνο ήταν στην Πολωνία αλλά δέχθηκε να έρθει να παίξει στη Ρόδο. Του εξήγησα ότι μέσω του Διαγόρα μπορεί να ξεπεταχτεί και να τον δούμε σύντομα στη Super League. Το πιστεύω αυτό πραγματικά».

Σχετικά με το ντόπιο στοιχείο, απάντησε ως εξής:

«Φυσικά και με ενδιαφέρει. Δεν έχω ακόμα άποψη αλλά να είστε σίγουροι ότι θα σχηματίσω σύντομα. Προσωπικά μου αρέσει να γυρίζω τα γήπεδα. Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια. Θα πηγαίνω συνέχεια να παρακολουθώ παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων προκειμένου να έχω γνώμη.

Ξέρω πολύ καλά ότι η Ρόδος πάντα έβγαζε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Σιδηρόπουλος, ο Κακλαμάνος, ο Χρήστος ο Βελής αλλά και πολλοί άλλοι. Είναι κάτι που με απασχολεί και θα το ψάξω».

Όσο για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις στις οποίες η Ρόδος ξεκάθαρα υστερεί, τόνισε: «Αυτό είναι μια πραγματικότητα και οφείλουμε να ζήσουμε με αυτή. Δεν μπορεί στην παρούσα φάση να γίνει διαφορετικά. Εγώ ξέρετε τι λέω στους παίκτες μου; Να σκεφτούν και τον υπόλοιπο κόσμο που ξυπνάει στις 5 και στις 6 το πρωί για το μεροκάματο. Οι παίκτες είναι μια χαρά. Κάνουν κάτι που τους αρέσει και αμείβονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κανείς δεν πρέπει να έχει παράπονα».