Προβληματισμοί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης

Τους προβληματισμούς του αναφορικά με την αναβολή ψήφισης της προγραμματικής σύμβασης για τη Mεσαιωνική Πόλη της Ρόδου από το περιφερειακό συμβούλιο, εξέφρασε χτες ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Αποστολίδης.

Μάλιστα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου τόνισε ότι η απόφαση αυτή του περιφερειακού συμβουλίου έχει παγώσει την κοινωνία της Ρόδου, καθώς η προγραμματική σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας με την οποία έχει εμπλακεί το σύνολο των φορέων της περιοχής μας και μάλιστα υπάρχουν ομόφωνες απόψεις φορέων που περιγράφονται μέσα σε αυτήν. 

«Εδώ θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Το γεγονός ότι το περιφερειακό συμβούλιο ενώ αποδέχτηκε τη χρηματοδότηση για τη δεύτερη φάση της ύδρευσης από το φράγματος Γαδουρά, από το υπουργείο Εσωτερικών την ίδια στιγμή αποφασίζει να αναβληθεί η απόφαση για την προγραμματική σύμβαση είναι κάτι που νομίζω ότι δε μας βοηθά να πάμε παρακάτω.

Η προγραμματική σύμβαση αποτελεί αυτό που θέλαμε όλοι να συμβεί μετά από 14 χρόνια, δηλαδή να αποκτήσουμε μία σύμβαση που να στηρίξει τη Μεσαιωνική Πόλη. Θα ζητούσα λοιπόν από το περιφερειακό συμβούλιο να ανακαλέσει την απόφαση και στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο να τη ψηφίσει» είπε ο κ. Αποστολίδης ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι μία τελευταία τυπική διαδικασία που απαιτείται για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης. 

Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε πράγματα και να δεσμεύουμε υποτίθεται την επόμενη δημοτική αρχή όπως είναι η β’ φάση της ύδρευσης και την ίδια στιγμή να μην αποδεχόμαστε την προγραμματική σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης.

Μάλιστα κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχει συνέχεια στην τοπική αυτοδιοίκηση και οφείλουμε να τη διατηρήσουμε και στο συγκεκριμένο θέμα τη στιγμή ειδικά που δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διαφωνία από κανέναν για το ζήτημα. Εκτός αν υπάρχει κάποια άλλη διάσταση η οποία αποκρύπτεται, όπως είπε.