Β. Καλοπήτας: Προτεραιότητά μας η κατάρτιση αναπτυξιακού σχεδίου για τον Ελληνικό Τουρισμό με ορίζοντα 10ετίας

Β. Καλοπήτας: Προτεραιότητά μας η κατάρτιση αναπτυξιακού σχεδίου για τον Ελληνικό Τουρισμό με ορίζοντα 10ετίας

Β. Καλοπήτας: Προτεραιότητά μας η κατάρτιση αναπτυξιακού σχεδίου για τον Ελληνικό Τουρισμό με ορίζοντα 10ετίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 192 ΦΟΡΕΣ

Στο βορειότερο νησί της Δωδεκανήσου, την Πάτμο, ολοκλήρωσε τον κύκλο των περιοδειών του ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ Βάιος Καλοπήτας.

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, κατά την παραμονή του στο νησί της Πάτμου, αντάλλαξε απόψεις με κατοίκους, εργαζόμενους και καταστηματάρχες για ζητήματα καθημερινότητας και ανάπτυξης του νησιού, με κυρίαρχο αυτό των δασικών χαρτών.

«Η ολοκλήρωση, των δασικών χαρτών και του δασολογίου, με μεθοδικότητα και ορθό σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε νησιού, προστατεύοντας τις περιουσίες των πολιτών, είναι υποχρέωση που την οφείλουμε στην σημερινή και στις μελλοντικές γενιές.

Στο πρόγραμμα του ΚΙΝ.ΑΛ περιλαμβάνονται Πολυετή Σχέδια Διαχείρισης των δασών, μέσα από ένα ολοκληρωμένο χωροταξικό σχέδιο όπως αναδασώσεις και προστασία καμένων δασών, προληπτικά έργα προστασίας, έργα διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων και προστασίας της χλωρίδας και της πανίδας, διευθέτηση ορεινών χειμάρρων με σκοπό τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, προώθηση του ορεινού τουρισμού, εκσυγχρονισμό των δασικών υπηρεσιών, με έμφαση στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του “Εθνικού Κτηματολογίου” τόσο στην κατεύθυνση της άμεσης, οικονομικής και ποιοτικής εξυπηρέτησης του πολίτη, όσο και στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης σε όλη τη χώρα έως το 2020», δήλωσε από την Πάτμο ο Βάιος Καλοπήτας σημειώνοντας ότι η έλλειψη ενός στοιχειώδους μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδίου με το οποίο θα μπορούσε να πορευτεί η χώρα, είναι παντού ορατή.

«Προτεραιότητα για μας είναι η κατάρτιση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τον Ελληνικό Τουρισμό με ορίζοντα 10ετίας, που θα καταρτιστεί σε συνεργασία και από κοινού μ’ όλους τους παράγοντες της τουριστικής αγοράς. Το στρατηγικό σχέδιο για τον Ελληνικό Τουρισμό επιβάλλεται να έχει ως αδιαπραγμάτευτη βάση του, την δημιουργία Ειδικών Τοπικών Χωροταξικών Σχεδίων.

Κύριος στόχος παραμένει η ολοκλήρωση των διαδικασιών με τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για τους Δασικούς Χάρτες, την χάραξη Αιγιαλού και παραλίας, την Οριοθέτηση Ρεμάτων, Αρχαιολογικών Ζωνών, Εθνικό Κτηματολόγιο.

Δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις στην χώρα μας όσο δεν προχωρούν τέτοιου τύπου μεταρρυθμίσεις. Η προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για εμάς είναι άμεση προτεραιότητα» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, υπογραμμίζοντας την προχειρότητα με την οποία πορεύτηκε προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν την αναχώρησή του για την Πάτμο, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, το Τελωνείο και τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτήριο της Δ.O.Υ. όπου συνομίλησε με πολίτες, εργαζόμενους και διοικητικό προσωπικό για τις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους, παρουσιάζοντας τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής.

«Την Κυριακή, ζητάμε την ψήφο που επιστρέφει την εμπιστοσύνη σας! Ζητάμε τη δύναμη, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, για να εγγυηθούμε τις δικές μας θέσεις και προτάσεις. Γιατί εμείς μιλάμε με σχέδιο για την επόμενη μέρα», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Βάιος Καλοπήτας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της προεκλογικής περιόδου και καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να στηρίξουν δυναμικά το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών