Ιωάννης Παππάς: «Τι έκανες στην κάλπη μπαμπά;»

Άρθρο του Ιωάννη Παππά 
Υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία


Η κάλπη στην οποία καλούμαστε να προσέλθουμε την Κυριακή είναι η πλέον ιστορική από τη μεταπολίτευση έως σήμερα.

Παρουσιάζεται μπροστά μας η μοναδική ευκαιρία να επαναφέρουμε την κανονικότητα στη χώρα. Να δημιουργήσουμε συνθήκες υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης που θα φέρουν σύντομα αξιοπρεπείς και καλοπληρωμένες δουλειές.

Να παραδώσουμε ξανά στα παιδιά μας τα πανεπιστήμια και να ανοίξουμε τις πόρτες τους στη γνώση και την έρευνα, αφήνοντας οριστικά απ΄έξω τους κατ’ επάγγελμα ταραχοποιούς.

Και ειδικά για μας τους νησιώτες, τους Δωδεκανησίους, είναι η ευκαιρία μας να οδηγήσουμε τα νησιά μας σε τροχιά προόδου και προκοπής,  όπως πάντα ήξεραν να κάνουν οι νησιώτες.

Τι εγγυάται την πορεία αυτή;

Η προεκλογική περίοδος της 7ης Ιουλίου ήταν μεν σύντομη, αλλά έδειξε πολλά. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στα εκατομμύρια των Ελλήνων που στέκονται αποφασισμένοι δίπλα του, με τον λόγο της ευθύνης. Δεν έταξε, δεν υποσχέθηκε ανεφάρμοστες δήθεν λύσεις, δεν θέλησε να ξεγελάσει κανέναν.

Και αυτό παρότι είχε απέναντί του μια επικίνδυνη κυβερνητική ομάδα -εγκαταλείπεται μαζικά από τους πρώην ψηφοφόρους της- που δεν είχε και πάλι κανέναν ενδοιασμό να καταφύγει σε ψεύτικες υποσχέσεις. Μόνο που τα μεγάλα λόγια τα ακούσαμε, τα δοκιμάσαμε και τώρα τα πληρώνουμε: Το μόνο που γέννησαν, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή προχειρότητα  και ανευθυνότητα στη διαχείριση των ζητημάτων της χώρας, ήταν νέο χρέος που θα κληθούν να πληρώσουν και οι επόμενες γενιές, λαίλαπα φόρων και εισφορών, καθηλωμένη ανάπτυξη, αναξιοκρατία, ανυπαρξία ιδεών, απαξίωση θεσμών, διάλυση σχολείων, νοσοκομείων και πανεπιστημίων.

Διότι τα «μεγάλα λόγια» δεν είναι απλώς ψευδή. Κοστίζουν κιόλας ακριβά, όπως πάμπολλες φορές η Ιστορία έχει αποδείξει. Τους αφήνουμε στο χθες. Κοιτάμε μπροστά. Δεν τους χαρίζουμε άλλο χρόνο από τις ζωές μας.

Η μεγαλύτερη εγγύηση λοιπόν αυτής της νέας πορείας που ανοίγεται μπροστά μας, είναι ότι εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι πλέον ώριμοι να παλέψουν για το μέλλον τους με μόνο όπλο την αλήθεια. Γι’ αυτό και προσέρχονται μαζικά στον λόγο και τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Παρότι αυτός ο λόγος δεν «χαϊδεύει αυτιά» ούτε «κλείνει το μάτι».

Αλήθεια, το έχουμε δει να συμβαίνει ξανά αυτό;

Οι Έλληνες πολίτες εγκαταλείπουν τα ψεύδη και εμπιστεύονται ένα σοβαρό σχέδιο ανάταξης της χώρας.  Απορρίπτουν τον διχασμό και προκρίνουν την ευγένεια και τη δημιουργία. Επιλέγουν την σκληρή δουλειά και όχι τη δουλεία του κρατισμού και των φόρων που αυτός είναι προγραμματισμένος να παράγει. Η πορεία δεν θα είναι εύκολη. Ούτε υπόθεση της μίας ημέρας. Αξίζει όμως να την ακολουθήσουμε όλοι. Και σε αυτή την ιστορική ευκαιρία, καμία ψήφος δεν πρέπει να χαθεί.

Η χώρα μας διήνυσε τα  περισσότερα χρόνια του μεταπολιτευτικού της βίου, χωρίς να αντικρίζει την αλήθεια. Με αποτέλεσμα, τα τελευταία 4,5 χρόνια να παραδοθεί στις καταστρεπτικές δυνάμεις του λαϊκισμού και των ακραίων.
Να είμαστε σίγουροι: Θα κληθούμε κάποτε να εξηγήσουμε, να λογοδοτήσουμε στις επόμενες γενιές ποια στάση πήραμε σε αυτή τη μάχη, και τι κάναμε εμείς, ο καθένας μας, για να παραδώσει μια χώρα καλύτερη από αυτή που παρέλαβε.

Την Κυριακή είναι η μεγάλη μας ιστορική ευκαιρία να μπορούμε  έντιμα και με περηφάνια  να απαντήσουμε στο ερώτημα των παιδιών μας.

 Τι έκανες εκείνο το καλοκαίρι μπαμπά;