ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: «Ιδανική μέρα για συμπεράσματα!»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη την Κυριακή της 5ης Ιουλίου 2015 που έγινε το περίφημο δημοψήφισμα, τα συμπεράσματα και η πείρα που έχει συσσωρευτεί είναι πολύτιμα, μπορούν και πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου.

Το δημοψήφισμα και το τι ακολούθησε εκείνο το καλοκαίρι αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη τα τελευταία χρόνια ότι ο λαός «την πατάει» πολύ άσχημα όταν εγκλωβίζεται σε ψεύτικα διλήμματα, όταν μπαίνει στη διαδικασία να επιλέξει ανάμεσα σε δύο αντιλαϊκά σχέδια.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ένα μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ που έκρυβε πολλές ελπίδες και προσδοκίες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, ότι επιτέλους μπαίνει ένα τέρμα στον κατήφορο για το λαό. Ομως μετατράπηκε εν μια νυκτί σε ΝΑΙ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πολύ απλά γιατί το παιχνίδι είχε κριθεί πολύ νωρίτερα. Γιατί ουσιαστικά ο λαός κλήθηκε να διαλέξει όχι ανάμεσα στην κατάργηση ή τη συνέχιση όλων των μνημονίων και των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων, όχι ανάμεσα στην επαναφορά των απωλειών ή τη συνέχιση των θυσιών, αλλά ανάμεσα σε μνημόνιο με υπογραφή Τσίπρα και μνημόνιο με υπογραφή Γιούνκερ.

Τον Ιούλη του 2015 μόνο το ΚΚΕ είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας έναν τιτάνιο αγώνα για να δείξει στο λαό ότι και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ ήταν στην πραγματικότητα «πράσινο φως» για το νέο μνημόνιο, κάτι που τελικά - δυστυχώς για το λαό - επιβεβαιώθηκε την επομένη του δημοψηφίσματος.

Σε ένα μήνα και κάτι, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, τα απολειφάδια των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, η Ενωση Κεντρώων και όλοι οι άλλοι, μπορούν να σβήσουν κεράκια να γιορτάσουν τη στιγμή που μαζί, χέρι χέρι, ψήφισαν το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο, που ενσωμάτωσε και όλα τα άλλα.

Τα συμπεράσματα είναι επίκαιρα, αφού και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διεξάγουν μια εκστρατεία ψευτοδιλημμάτων και εκβιασμών μπροστά στην κάλπη. Το Γιούρογκρουπ στις 8 Ιούλη (ακριβώς την επόμενη μέρα) και η αδιαφορία των Ευρωπαίων για το ποιος θα είναι κυβέρνηση και υπουργός Οικονομικών, δείχνουν ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι δεδομένο, αντιλαϊκό και μνημονιακό...

Στην κάλπη της 7ης Ιούλη, είναι σαφές ότι όποια κι αν είναι η διαφορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σημασία για το λαό. Είναι σαφές ότι τα σχέδιά τους έχουν κοινό παρονομαστή, να παίρνουν από το λαό για να δίνουν στο κεφάλαιο. Σήμερα ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε κόμματα των μνημονίων και δύο ακροδεξιά/φασιστικά μορφώματα από τη μία και στο ΚΚΕ από την άλλη.

Γι' αυτό, σήμερα, η ακύρωση των ψευτοδιλημμάτων, η απόρριψη του δρόμου που μας έφερε έως εδώ, η τιμωρία όσων χρεοκόπησαν το λαό και κυρίως η ανάκαμψη της αντίστασης και της διεκδίκησης, το πέρασμα στην αντεπίθεση, έχουν έναν βασικό όρο: Ισχυρό ΚΚΕ , για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός την επόμενη μέρα.