Θα βελτιωθεί σε μια εβδομάδα η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Θα βελτιωθεί σε μια εβδομάδα η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Θα βελτιωθεί σε μια εβδομάδα η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1286 ΦΟΡΕΣ

Θα γίνουν παρεμβάσεις, όπως επισημάνθηκε σε χθεσινή σύσκεψη

Σε περίπου μία εβδομάδα η κατάσταση στο «Διαγόρας» σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα έχει βελτιωθεί καθώς, θα εφαρμοστούν μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια με τους χρήστες του αεροδρομίου του νησιού μας.

Μάλιστα ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος διαβεβαίωσε ότι σε έξι μέρες θα έχουν γίνει όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν τους χρήστες του αεροδρομίου ενώ από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης υπογράμμισε ότι το αεροδρόμιο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο Διοικητής της Τροχαίας, Γιώργος Στέργου, ο Διοικητής του Α.Τ Αεροδρομίου, Μιχάλης Μυλωνάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης, ο αντιπρόεδρος του Πανδωδεκανησιακού Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, Σωτήρης Δρακιού, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Κώστας Κατσίβας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Στέργος Γιαννάς και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Κασάπης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου Μανώλης Διακοσταμάτης και το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών Δωδεκανήσου, Αλέξανδρος Κολιάδης, η διευθύντρια της TUI στη Ρόδο Barbara Kirchner και οι τουριστικοί πράκτορες Σάββας Καμπούρης, Τηλέμαχος Καμπούρης, Γιώργος Μιχαλάκης και Χρήστος Μιχαλάκης.
Εκ μέρους της Περιφέρειας, συμμετείχαν στη σύσκεψη οι συνεργάτες του περιφερειάρχη Νίκος Οικονόμου, Νίκος Λυμπερόπουλος και Στέργος Στάγκας.

Αμέσως μετά το τέλος της και στο πλαίσιο δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης ο περιφερειάρχης είπε τα εξής:
«Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πρόσβαση στο αεροδρόμιο και καταλήξαμε στη λύση που χρειαζόμαστε.
Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη μία τεχνική συνάντηση για το ίδιο θέμα στην Αθήνα, με τεχνικούς από τη Fraport και νομίζω ότι φτάνουμε σε μία κατάσταση κατά την οποία την επόμενη ακριβώς εβδομάδα θα έχουμε μία τελείως διαφορετική κατάσταση για το κυκλοφοριακό στο αεροδρόμιο «Διαγόρας.

Την επόμενη εβδομάδα, σε έξι μέρες από σήμερα, θα έχουν γίνει όλες οι παρεμβάσεις που συμφωνήθηκαν και ελπίζουμε ότι θα δώσουν την ανακούφιση που χρειάζεται.
Δουλεύουμε συνεχώς και πιστεύω με τη βοήθεια και της επόμενης κυβέρνησης να προχωρήσουμε τα υπόλοιπα θέματα που έχουμε στο μυαλό μας σε ό,τι αφορά το ζήτημα.

Εκτός από το σημερινό ζήτημα τέθηκαν και άλλα από τους φορείς τα οποία τα έχουμε καταγράψει και θα πρέπει πια να περιμένουμε να έχουμε και νέα πολιτική ηγεσία για να τα εξετάσουμε όλα μαζί».

Στη συνέχεια ο κ. Καμπουράκης είπε τα εξής: «η Ρόδος αναπνέει και ζει οικονομικά από τον τουρισμό. Το να έχουμε μία αναβαθμισμένη πύλη εισόδου και εξόδου από το νησί είναι πολύ σημαντικό και για το μόνιμο κάτοικο και για τον επισκέπτη. Η καθημερινότητα φέτος έχει πολλά προβλήματα. Το περασμένο διάστημα συναντηθήκαμε αρκετές φορές με την εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Ρόδου και πείστηκε σε αρκετά σημεία να συμβιβάσει τις αρχές που έχει περί ασφάλειας και περί σοβαρής διαδικασίας στην ανακαίνιση του αεροδρομίου το οποίο παραμένει σε λειτουργία και ταυτόχρονα να βοηθήσει στη μείωση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Το κυκλοφοριακό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο και με τη βοήθεια της ΕΛΑΣ και της τροχαίας βλέπουμε ότι διευκολύνεται. Η ίδια η Fraport έχει δεσμευτεί για 2.500 τ.μ. πρόσθετο χώρο για τα τουριστικά λεωφορεία και αναζητούμε χώρο για τη διευκόλυνση στην παραλαβή των αποσκευών για τους επιβάτες εντός Σένγκεν. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με ένα καλύτερο αεροδρόμιο που πρόκειται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Μην ονειρευόμαστε πέρα από τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας, σιγά-σιγά θα γίνουν αυτά τα πράγματα είναι πολύ μεγάλη η δυσαρέσκεια αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ μεγάλες οι απαιτήσεις μας από ένα αναβαθμισμένο αεροδρόμιο που θα δώσει στον τόπο την υπεραξία ώστε ο επισκέπτης αλλά και ο ντόπιος να απολαμβάνει καλές υπηρεσίες». Εκτός του κυκλοφοριακού, που ήταν το κύριο θέμα της χθεσινής σύσκεψης, από τους συμμετέχοντες τέθηκε και μια σειρά άλλων ζητημάτων, τα οποία θα εξετασθούν με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου