Έφθασαν πρόσφυγες από την Τουρκία με ταχύπλοο στη Ρόδο

Με ταχύπλοο σκάφος ταξίδεψαν από την Τουρκία στη Ρόδο, τέσσερις αλλοδαποί Τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ ήδη έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τέσσερις άνδρες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Μποντρούμ της Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος περίπου πέντε μέτρων και προχθές το μεσημέρι κατέπλευσαν στο λιμάνι του Μανδρακίου.

Εκεί εντοπίστηκαν από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και συνελήφθησαν.
Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους Λιμενικούς στο ταχύπλοο σκάφος κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμάνι του Μανδρακίου, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις επιβαίνοντές του είχαν εισέλθει στην χώρα παράνομα, ενώ ο τέταρτος που χειριζόταν το σκάφος συνελήφθη ως διακινητής.

Σε βάρος του τελευταίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά αλλοδαπών και κρατείται προκειμένου την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου να προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σε ότι αφορά τους λοιπούς  τρεις Τούρκους, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας, έχουν ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Και άλλες συλλήψεις στην Κω
Δύο 19χρονοι και ένας 20χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκαν προχθές το μεσημέρι στην Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κω.