Κοσμάς Σφυρίου: Γιατί ο πολίτης επιλέγει να ψηφίσει  Κίνημα Αλλαγής και όχι Ν.Δ. ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Γράφει ο Κοσμάς Σφυρίου

Επιλέγει να ψηφίσει Κίνημα Αλλαγής, με την λογική και με το χέρι στην καρδιά, γιατί:
1. Έχει επεξεργαστεί και έχει προτείνει στον ελληνικό λαό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο (το «Σχέδιο Ελλάδα»), που αποτελεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, με ανάπτυξη και ταυτόχρονη αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

2. Είναι το κόμμα που επιμένει - συνεχώς και αταλάντευτα - στην ανάγκη ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ (στα μεγάλα εθνικά θέματα, στην επαναδιαπραγμάτευση της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων και της «υποθήκευσης» της δημόσιας περιουσίας, της αναθεώρησης του Συντάγματος, της παιδείας κ.λ.π), όταν η Ν.Δ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α καλλιεργούν (για ν’ αυξάνουν τα ποσοστά τους) την πόλωση/διχασμό.

3. Είναι το μόνο από τα τρία πρώτα κόμματα, που έκανε σκληρή αυτοκριτική για δικές του ευθύνες για την κρίση και τιμωρήθηκε (πολιτικά) από τον ελληνικό λαό, όχι μόνο γι’ αυτές, αλλά και για ευθύνες των άλλων κομμάτων. Ενώ:

- η Ν.Δ. δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη, για τον εκτροχιασμό των οικονομικών της χώρας μας, όταν κυβερνούσε από το 2004 - 2009. Εκτροχιασμό που έφερε το 1ο μνημόνιο. Δήλωνε επί δύο χρόνια αντιμνημονιακή, εκβίασε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το 2012,για να αναλάβει εξουσία και όταν την ανέλαβε εφάρμοσε 2ο μνημόνιο

- ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχετο επί τέσσερα χρόνια, ότι «θα σχίσει τα μνημόνια, μ’ ένα νόμο» όταν έγινε δεύτερο κόμμα (το 2012), αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση «απόλυτης εθνικής ανάγκης», συνέχισε να δημαγωγεί και να ψηφοθηρεί με ανεφάρμοστες αντιμνημονιακές υποσχέσεις προς όλους. Εκβίασε πρόωρες εκλογές (τον Γενάρη του 2015) και όταν έγινε κυβέρνηση, επί έξι μήνες «βύθισε» τα έσοδα, αρνήθηκε να εισπράξει 12,5 δισ. ευρώ, από την 2η δανειακή σύμβαση, επανέφερε την ύφεση και οδήγησε την χώρα, με capital controls, στο χείλος της χρεοκοπίας.

Υπέγραψε και εφάρμοσε 3ο μνημόνιο με νέα τριετή δανειακή συμβαση 86 δισ. ευρώ και το 2018, όταν πέρασε η τριετία και έληξε η σύμβαση, ενώ παραμένει το σύνολο των μνημονιακών δεσμεύσεων και νόμων, λέει ψέματα, ότι «βγήκαμε απ’ τα μνημόνια»

Ε, δεν ψηφίζει Ν.Δ ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που δημαγωγούσαν ως, τάχα, αντιμνημονιακοί και εφάρμοσαν τα δικά τους μνημόνια, εμπαίζοντας τους έλληνες και τις ελληνίδες.

4. Ψηφίζει Κίνημα Αλλαγής, γιατί θλελει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, απέναντι στην δεξιά, αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ και απορρίπτει την ανεύθυνη αντιπολιτευτική διαλυτική δράση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (όπως την βίωσε η χώρα μας) : στις πλατείες, πλάϊ στην Χρυσή Αυγή, να επιτίθεται ως «αγανακτισμένος», να προπηλακίζει τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε εθνικές γιορτές, να «γιαουρτώνει» ή να χτυπά  πολιτικούς αντιπάλους, να καλύπτει τις επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» κ.λ.π.