Ακόμα και τέσσερις βουλευτές  μπορεί να εκλέξει η Ν.Δ. στη Δωδεκάνησο

Ακόμα και τέσσερις βουλευτές είναι δυνατόν να εκλέξει η Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα!

Παρά το γεγονός ότι το σενάριο αυτό είναι δύσκολο, αφού εξαρτάται και από πολλούς παράγοντες δεν είναι καθόλου απίθανο.
Το πιο πιθανό είναι ότι οι 5 βουλευτικές έδρες θα κατανεμηθούν ως εξής:
- Nέα Δημοκρατία: 3
- ΣΥΡΙΖΑ: 1
- ΚΙΝΑΛ: 1

Σχετικά με το ποιοι θα εκλεγούν, μάλλον δεν χωράνε προβλέψεις, αφού η μάχη του σταυρού θα συνεχιστεί και σήμερα, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία η δυναμική των υποψήφιων βουλευτών είναι τέτοια που η όποια πρόβλεψη θεωρείται παρακινδυνευμένη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι 5 από τους 6 υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ., δηλαδή οι Μ. Κόνσολας, Ι.. Παππάς, Β. Υψηλάντης, Μ. Ιατρίδη και Α. Γιαννικουρής διεκδικούν δυναμικά την εκλογή τους.

Με δεδομένο μάλιστα ότι πρόκειται να εκλεγούν 3 ακόμα και 4 βουλευτές, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη.
Ιδιαίτερα δυναμική είναι και η υποψηφιότητα της Ελένης Μαυρόγαλου, που φαίνεται να κερδίζει σε αρκετές περιπτώσεις τον δεύτερο σταυρό με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η μάχη για τη μία έδρα (υπάρχει και σενάριο για δεύτερη αλλά είναι αρκετά αδύναμο) δίνεται μεταξύ του Νεκτ. Σαντορινιού, Δ. Γάκη και Ηλία Καματερού, χωρίς κι εδώ να μπορεί να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις.

Στο ΚΙΝΑΛ το ισχυρό χαρτί για την έδρα είναι ο κ. Δημ. Κρεμαστινός, ενώ φαίνεται να πηγαίνουν καλά και η κ. Λ. Φτακλάκη και ο κ. Β. Καλοπήτας.  Είναι δεδομένο πάντως ότι η κατανομή των εδρών θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα λόγω εκλογικού νόμου, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υπολογιστούν με ασφάλεια.  Το σίγουρο είναι ότι η μάχη του σταυρού θα συνεχιστεί μέχρι να κλείσουν σήμερα οι κάλπες ενώ η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.