Νέα ηγεσία στους Lions Ρόδου

Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, στην αμφιθεατρική αυλή του ξενοδοχείου «Των Ρόδων» το Σάββατο 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της αλλαγής ηγεσίας της Λέσχης LIONS Ρόδου για την νέα Λαϊονική χρονιά 2019 2020.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φυσικών Πόρων –Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Κος Γιάννης Φλεβάρης, ο προηγούμενος Κυβερνήτης του Θέματος 117ΑL. Μιχάλης Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Λέσχης Lions«ΗΛΙΟΥΣΑ» L. Μάτα Γιάννου μαζί με μέλη της αδελφής Λέσχης, και πολλοί εκλεκτοί φίλοι των μελών της Λέσχης μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο απερχόμενος Γεν. Γραμματέας L. Χάρης Νικολάου με την καθιερωμένη προσευχή καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και προσκάλεσε στο βήμα την απερχόμενη Πρόεδρο L. Νίκη Βιττώρια.

Η απερχόμενη Πρόεδρος αναφέρθηκε στις δράσεις της Λαϊονικής χρονιάς που πέρασε, όπου δόθηκε έμφαση σε ουσιαστικές δράσεις προσφοράς, αναφορικά με τους πυλώνες του διεθνούς Λαϊονισμού. Μεταξύ αυτών ήταν και:

- η προσφορά πλούσιου γεύματος στο Χαραλάμπειο γηροκομείο

- η συλλογή τροφίμων που αγοράστηκαν από τη λέσχη μας και προσφορών από μέλη μας όπου κατόπιν μοιράστηκαν σε οργανωμένες δομές υποστήριξης,  όπως η Πρόνοια, το Γηροκομείο, το Δημοτικό Συσσίτιο, η εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα στην παλαιά πόλη της Ρόδου , το κοινωνικό  παντοπωλείο της Περιφέρειας.

- η επίσκεψη  και προσφορά δώρων στους οπλίτες που υπηρετούν την θητεία τους σε απομακρυσμένα φυλάκια του στρατού.

- η οργάνωση 5νθημερης κινηματογραφικής προβολής με παιδική ταινία στον κινηματογράφο Μετροπόλ, όπου την προβολή παρακολούθησαν 1.856 παιδιά,  τα οποία αντί τιμήματος εισόδου προσέφεραν σακούλες με τρόφιμα για το Περιφερειακό κοινωνικό παντοπωλείο έχοντας διπλό όφελος,  καθώς τα παιδιά ένοιωσαν και την χαρά της προσφοράς, εκτός της προβολής της ταινίας. Τα τρόφιμα που μεταφέρθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο ήταν περίπου αξίας χρηματικής 10.000€.

- η οργάνωση για 19η χρονιά της κορυφαίας εκδήλωσης προς τιμήν των άριστων μαθητών από όλα τα Λύκεια της Δωδεκανήσου. Η επιτροπή Παιδείας της Λέσχης οργάνωσε την βράβευση 40 μαθητών από τη Ρόδο και νησιά της Δωδεκανήσου.Με την βοήθεια της Περιφέρειας φιλοξενήσαμε παιδιά και γονείς και παραθέσαμε δείπνο μετά τη βράβευση, ενώ προηγήθηκε συνδιάσκεψη όπου βραβεύτηκε η καλύτερη εισήγηση.

-Μέσα από την λίστα επιθυμιών και αναγκών του ορφανοτροφείου θηλέων Ρόδου,αγοράστηκε και προσφέρθηκε ένας καταψύκτης για τις ανάγκες του ιδρύματος.-Στόχος εκτός από όλα αυτά ήταν να αφεθούν για την επόμενη χρονιά ικανοποιητική ταμειακή ρευστότητα για να ξεκινήσει με άνεση η επόμενη διοίκηση τις δράσεις της.

Σύμφωνα με το τυπικό,  ο Προηγούμενος Κυβερνήτης του Θέματος 117Α και μέλος της Λέσχης μας ανέλαβε να εγκαταστήσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης. Αφού προσκάλεσε κοντά του τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους κάλεσε να υποσχεθούν ότι θα εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους με ευσυνειδησία, και  εκείνοι το υποσχέθηκαν. Κατόπιν η απερχόμενη πρόεδρος παρέδωσε στο νέο πρόεδρο L. Γιάννη Τσιρίμπη την σφύρα και τον κώδωνα των συνελεύσεων καθώς και τα διάσημα που περικοσμούν τον θητεύοντα πρόεδρο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την περίοδο 2019 – 2020 είναι :
Πρόεδρος: Ιωάννης Τσιρίμπης
Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος : Νίκη Βιττώρια
Αντιπρόεδρος Α' : Ευτυχία Καραμήτρου
Αντιπρόεδρος Β' : Βασίλειος Γιακουμάκης
Γεν. Γραμματέας : Παναγιώτης Τριανταφύλλας
Ταμίας : Δημήτριος Παπαντωνίου
Έφορος : Χάρης Νικολάου

Κοσμήτορας : Ιωάννης Ζανεττάκης
Βοηθός Γεν. Γραμματέας : Κώστας Παπαμανώλης
Βοηθός Ταμίας : Ευαγγελία Αλεξανδρίδη
Βοηθός Έφορος : Παναγιώτης Σακελλαρίου
Βοηθός Κασμήτορας : ΜέντοςΖωάννου

Σύμβουλοι : Ευαγόρας Νικολάου, Αθανάσιος Κοσσιώρης, Δημήτρης Δημητριάδης, Ιωάννης Χατζηλαζάρου, Ιωάννης Ρωμαίος, Παύλος Μπακίρης
Πρόεδρος Επιτροπής Μελών : Ιωάννης Χατζημανώλης

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο νέος Πρόεδρος της Λέσχης όπου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους φιλοξενούμενους και φίλους της Λέσχης για την παρουσία τους, έκανε μία σύντομη αναφορά στα ιδανικά του διεθνή λαϊονισμού και σε αυτά πρόσθεσε ότι για τους στόχους της φετινής χρονιάς, «σημασία δεν έχει τι μπορούμε να κάνουμε και να προσφέρουμε αλλά τι δεν μπορούμε να κάνουμε και αν προσφέρουμε».

Αναφέρθηκε στις δράσεις που θα πραγματοποιήσει η λέσχη την επόμενη χρονιά, βάσει των αξόνων δράσεων των Διεθνών Lions. Τέτοιοι άξονες δράσης είναι : Ο διαβήτης, η όραση, η πείνα, το περιβάλλον και ο παιδικός καρκίνος. Για την επίτευξη αυτών των στόχων θα απαιτηθεί «σκληρή» και διαρκής δουλειά και κάλεσε μέλη, φίλους και «αρχές» σε συστράτευση δυνάμεων.

Θα γίνουν δράσεις από ιατρικά κλιμάκια με επισκέψεις σε χωριά και νησιά, επισκέψεις σε σχολεία για ενημερώσεις, επανάληψη δράσεων που έχουν πια καθιερωθεί στη συνείδηση των μελών και της Ροδιακής κοινωνίας, ομιλίες από επιστήμονες καταξιωμένους στους τομείς τους για την ευρύτερη και πιο καταρτισμένη ενημέρωση πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας. Στόχος λοιπόν είναι μέσα από τον εθελοντισμό να επεκταθεί ο δεσμός ανάμεσα στη Λέσχη Lions Ρόδου και των κατοίκων της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου.

Εκ μέρους του Θέματος ο προηγούμενος κυβερνήτης L. Μιχάλης Χριστοδουλίδης επέδωσε τιμητικό βραβείο για τη συμπλήρωση άνω των 50 χρόνων λειτουργίας της Λέσχης μας. Το βραβείο παρέλαβε το ιδρυτικό μέλος της Λέσχης ο L. Δημήτρης Δημητριάδης.

Στη συνέχεια,  ακολούθησε δείπνο, και η βραδιά έκλεισε ευχάριστα υπό τους ήχους της ορχήστρας του Γιώργου Σέρφα.