Από τη Νίσυρο στο Χάρλεμ... Ο γιος του φαροφύλακα που έγινε δισεκατομμυριούχος!

Από τη Νίσυρο στο Χάρλεμ... Ο γιος του φαροφύλακα που έγινε δισεκατομμυριούχος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 382 ΦΟΡΕΣ

To 2019 o Τζον Κατσιματίδης βρέθηκε για ακόμα μια φορά στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους και περιουσία 3,1 δισ δολάρια.

Ο πατέρας του δούλευε σαν φαροφύλακας σε έναν απομονωμένο βράχο στη Νίσυρο, όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να μαζέψει τα λιγοστά πράγματα που είχε, πήρε τη γυναίκα του και τον νεογέννητο γιο του και έφυγε. Πρώτη στάση το λιμάνι του Πειραιά και τελικός προορισμός η Νέα Υόρκη.

Η οικογένεια Κατσιματίδη θα εγκατασταθεί στο Χάρλεμ και ο Τζον από μικρή ηλικία θα αρχίσει να βοηθάει τον πατέρα του δουλεύοντας σε ένα μπακάλικο. Μεγαλώνοντας θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που όμως δεν θα ολοκληρώσει ποτέ, για να πιάσει δουλειά στο παντοπωλείο ενός γνωστού του, το οποίο και τελικά αγόρασε.

Το ένα μαγαζί γίνεται αλυσίδα παντοπωλείων με την επωνυμία Gristedes /Red Apple και φτάνει τα 50 καταστήματα κάνοντας την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης.

Όμως ο Τζον Κατσιματίδης δεν θα σταματήσει εκεί αφού αποφασίζει να μπει και στην αγορά του Real Estate αγοράζοντας περισσότερα από 300 ακίνητα-«φιλέτα» σε Νέα Υόρκη και Φιλαδέλφεια και θα δημιουργήσει πάνω από 400 βενζινάδικα convenience stores.

Και έφτασε το 1997 που το ίδιο το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα αλλά και επιχειρηματία της χρονιάς.

Πηγή: nooz.gr

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη