Ελεύθερος χωρίς όρους ο Τούρκος

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Τούρκος

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Τούρκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 313 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 53χρονος Τούρκος που κατηγορείται για τη μεταφορά με το ταχύπλοο σκάφος του τριών ακόμη συμπατριωτών του στο νησί μας.

Ο 53χρονος σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, χθες προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Μαρία – Μύριαμ Νεοφύτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος επανέλαβε απολογούμενος τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους λιμενικούς που τον συνέλαβαν.

Ειδικότερα, ο ίδιος είναι, όπως είπε, συνταξιούχος αστυνομικός διευθυντής παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού στην Τουρκία. Εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας ως υποστηρικτής του Γκιουλέν και μάλιστα έμεινε και για ένα περίπου χρόνο στη φυλακή, ενώ όταν βγήκε ήταν υπό επιτήρηση. Όλο αυτό το διάστημα, δεν είχε δουλειά και σκεφτόταν τρόπο διαφυγής για να σωθεί. Έτσι αγόρασε το ταχύπλοο σκάφος για το οποίο έχει δίπλωμα κυβερνήτη και αποφάσισε να κάνει το ταξίδι αυτό. Πριν από ένα μήνα η σύζυγός του που είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου και το παιδί τους έφυγαν για δουλειά στο εξωτερικό, όμως ο ίδιος παρέμεινε στην Τουρκία καθώς του είχαν αφαιρέσει το διαβατήριο.

Όταν αποφάσισε να κάνει το ταξίδι τού ζήτησαν να τους πάρει μαζί του και οι άλλοι τρεις συμπατριώτες του, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα. Ο 53χρονος είπε πως ουδέποτε πήρε χρήματα για τη μεταφορά αυτή και πως σε όλο το ταξίδι δεν κινδύνευσαν, ενώ έγινε προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 53χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.

Σημειώνεται πως οι άλλοι τρεις Τούρκοι που ήρθαν μαζί του στη Ρόδο, ηλικίας 58, 47 και 46 ετών αντίστοιχα έχουν ήδη κάνει αίτηση πολιτικού ασύλου.
Οι τέσσερις άνδρες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Μπόντρουμ της Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος περίπου πέντε μέτρων και στις 4 Ιουλίου 2019 το μεσημέρι κατέπλευσαν στο λιμάνι του Μαντρακίου.

Εκεί εντοπίστηκαν από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και συνελήφθησαν.
Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους Λιμενικούς στο ταχύπλοο σκάφος κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμάνι του Μαντρακίου, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις επιβαίνοντές του είχαν εισέλθει στη χώρα παράνομα, ενώ ο τέταρτος που χειριζόταν το σκάφος συνελήφθη ως διακινητής.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο