Μετά από 42 χρόνια δεν εκλέγει βουλευτή το ΠΑΣΟΚ στη Δωδεκάνησο!

Μετά από 42 χρόνια δεν εκλέγει βουλευτή το ΠΑΣΟΚ στη Δωδεκάνησο!

Μετά από 42 χρόνια δεν εκλέγει βουλευτή το ΠΑΣΟΚ στη Δωδεκάνησο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1222 ΦΟΡΕΣ

Τα Δωδεκάνησα αποτελούσαν ένα από τα “κάστρα” του, αλλά... είναι πλέον παρελθόν

Για πρώτη φορά από το 1977 (πριν από 42 χρόνια δηλαδή) το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή στα Δωδεκάνησα, μια περιοχή που αποτελούσε ένα από τα “κάστρα” του!

Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε απογοήτευση στους οπαδούς του κόμματος, δεδομένου μάλιστα ότι η βουλευτική έδρα χάθηκε οριακά, αφού το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ήταν μεγαλύτερο του μέσου όρου της χώρας (πάνω από 10%).

Το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα βουλευτή τον Αντώνη Γεωργιάδη (το 1977) και στη συνέχεια στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις τον Γιώργο Χιωτάκη, τον Κοσμά Σφυρίου, τον Κλεάνθη Ζερβό, τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Γιάννη Παρασκευά, τον Δημήτρη Κρεμαστινό, τον Βασίλη Παπανικόλα, τον Γιώργο Νικητιάδη, τον Κώστα Καΐσερλη, τον Νίκο Ζωίδη, τον Στάθη Κουσουρνά και τον Γιώργο Κασσάρα.

Ως βουλευτής Δωδεκανήσου, εξελέγη επίσης ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου.
Ιδιαίτερη αίσθηση βεβαίως προκάλεσε το γεγονός ότι δεν επανεξελέγη ο Δημήτρης Κρεμαστινός που κατά κοινή ομολογία η προσφορά του στα Δωδεκάνησα είναι σημαντική και χαίρει εκτίμησης απ’ όλους του Δωδεκανήσιους, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης.

Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ
Την απογοήτευσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ειδικά στο νομό μας, εκφράζει ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής νότιας Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ, κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, καθώς για πρώτη φορά ο χώρος της δημοκρατικής παράταξης (σ.σ. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) δεν εκλέγει βουλευτή Δωδεκανήσου εδώ και τέσσερις δεκαετίες!

Λέει καταρχήν ο κ. Παπανικόλας:
«Τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, όπως καταγράφηκαν χθες (σ.σ. προχθές), ανέδειξαν δύο μεγάλους νικητές: Από τη μια τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κατόρθωσε να πετύχει μία πολύ σημαντική νίκη για το κόμμα του, να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, και από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρά τα τέσσερα χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης, κατάφερε να περιορίσει στο ελάχιστο τις απώλειές του και να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 30%. Όπως είναι φυσικό, αυτή η εξέλιξη δεν μας βρίσκει καθόλου ικανοποιημένους διότι από τη μια ο πολιτικός κυβερνητικός μας αντίπαλος, η Νέα Δημοκρατία, κατόρθωσε και ηγεμόνευσε στο σώμα των ψηφοφόρων και από την άλλη, ο στρατηγικός μας αντίπαλος, δηλαδή αυτός που θέλει να λεηλατήσει το χώρο μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε κι αυτός να συγκρατήσει τις δυνάμεις του και να πετύχει μία εξίσου πολύ καλή επίδοση».

Όσο για το πως θα κινηθεί τη νέα κοινοβουλευτική θητεία το Κίνημα Αλλαγής, λέει ο κ. Παπανικόλας: «Από το ρόλο που επεφύλαξε για εμάς ο ελληνικός λαός θα ασκήσουμε αντιπολίτευση προγραμματική, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σκληρή κριτική αλλά και δίκαιη κριτική, θα επιβραβεύουμε, όσες πληροφορίες θεωρούμε ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και αντίστοιχα θα κατακρίνουμε ό,τι νομίζουμε ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση».

Όσον αφορά σε τοπικό επίπεδο, το μεγάλο ρεύμα ψηφοφόρων προς τη Νέα Δημοκρατία αποτυπώθηκε και στο νομό Δωδεκανήσου αφού η Νέα Δημοκρατία κατόρθωσε και εξέλεξε τέσσερις βουλευτές από τους πέντε. Μάλιστα, ο κ. Παπανικόλας κάνει και μία σημαντική ιστορική σημείωση: Ότι, δηλαδή, ο χώρος που εκπροσωπούν, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής-δημοκρατική παράταξη, είναι η πρώτη φορά μετά από το 1974 που δεν θα έχει εκπροσώπηση στη Βουλή για το νομό Δωδεκανήσου. «Είναι κάτι το οποίο μας λυπεί αφάνταστα και νομίζουμε ότι θα αποτυπωθεί στο εγγύς μέλλον. Δηλαδή, είναι πάρα πολύ άσχημο και για τον ίδιο το νομό αλλά και για τη δημοκρατία μας», τονίζει.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία