Πώς κρίνει το αποτέλεσμα ο γραμματέας της ν.ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου

Σε μία πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά κυρίως τι σηματοδοτεί αυτό και για την περιοχή μας, προβαίνει, μιλώντας στη «Ροδιακή», ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αντώνης Αποστολίδης.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσουν το ίδιο δυναμικά και σε τοπικό επίπεδο, εφόσον συνεχιστούν οι νησιωτικές πολιτικές από τη νέα κυβέρνηση θα είναι δίπλα της. Θα τους βρει απέναντι όμως εάν πάει να τις καταργήσει.

Αναλυτικά:
Καταρχάς, ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για μία καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αφού το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. «Εμείς σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Από τη στιγμή που η κοινωνία ψήφισε ως επόμενο πρωθυπουργό της τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, δεν μπορούμε παρά να το αποδεχθούμε και να το σεβαστούμε», λέει ο κ. Αποστολίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 40% σχεδόν που πήρε ο κ. Μητσοτάκης είναι σαφέστατο. Τώρα, όσον αφορά στο ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι είναι εκπληκτικά θετικό ότι φθάσαμε στο 32% μόλις, 3,5 μονάδες μείον σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2015, αν σκεφθούμε ότι αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε μία χρεοκοπημένη χώρα και την παραδίδει σήμερα όρθια, στα πόδια της, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, χωρίς τις εικόνες για τις οποίες ντρεπόμασταν όλοι όταν τις αντικρίζαμε την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, με ισχυρό αποθεματικό, ισχυρή παρουσία στα διεθνή φόρα, την ισχυρή φωνή και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο».

Όσο για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση πλέον, δηλώνει ο κ. Αποστολίδης:

«Καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα, όχι όλα όσα θα θέλαμε αλλά κάναμε όπως και όσα μπορούσαμε και νομίζω ότι είναι μία ισχυρή παρακαταθήκη στην οποία η επόμενη κυβέρνηση θα μπορέσει να χτίσει πάνω σ’ αυτό.

Εάν και εφόσον το κάνει, ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα υποστηρίξει το έργο της. Αν όμως επιλέξει να υλοποιήσει αυτό το οποίο είδαμε σαν πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ήταν γεμάτο ανησυχίες για τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ‘ναι εκεί, απέναντι, να υποστηρίξει όλες αυτές τις ομάδες. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια για να εφησυχάσουμε παρά μόνο να είμαστε εκεί και να υποστηρίξουμε όλους όσους έχουν ανάγκη».

Τώρα σε τοπικό επίπεδο, όπως λέει ο Γραμματέας της ν.ε., σε εκλογικό ποσοστό η διαφορά δεν ήταν μεγάλη. Η άνοδος της Νέας Δημοκρατίας και η νίκη της φυσικά έφερε ότι από τρεις βουλευτές στο νομό το κόμμα έφθασε στον ένα. Και δήλωσε ο κ. Αποστολίδης:

«Εμείς το σεβόμαστε αυτό. Το ίδιο δυναμικοί που ήμασταν και στην αντιπολίτευση κάτι που φάνηκε από το 2012 μέχρι το 2015, το ίδιο δυναμικοί που ήμασταν σε παραγωγή κυβερνητικού έργου, το ίδιο δυναμικοί θα συνεχίσουμε και τώρα. Δουλεύουμε συλλογικά, οπότε συλλογικό θα είναι και το έργο, το οποίο θα δούμε και στην αντιπολίτευση, με επικεφαλής φυσικά τον επανεκλεγέντα βουλευτή, τον κ. Σαντορινιό. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε και θα είμαστε δίπλα στον Δωδεκανησιακό λαό».

Κλείνοντας, μάλιστα, δεν παρέλειψε να πει ότι, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στα νησιά, αφήνει μία πολύ μεγάλη παρακαταθήκη στην κυβέρνηση αυτή. «Οι νησιωτικές πολιτικές, οι οποίες εφαρμόστηκαν, τις οποίες έχουμε αναδείξει-είναι πάρα πολλά τα θετικά για τους νησιώτες, ελπίζουμε να διατηρηθούν. Εάν η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίσει σ’ αυτό το δρόμο και φέρνει νησιωτικές πολιτικές που θα κάνουν καλό στη ζωή των νησιωτών, να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε δίπλα της. Αν όμως αποπειραθεί να καταργήσει νησιωτικές πολιτικές που ωφέλησαν τον τόπο, θα μας βρει απέναντι».