Ικανοποίηση στη Δωδεκάνησο για Μ. Κόνσολα και Γ. Γεραπετρίτη

Δύο Δωδεκανήσιοι μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα, αφού είχε προηγηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα  (που επανεξελέγη πρώτος βουλευτής Δωδεκανήσου) ο οποίος αναλαμβάνει ως υφυπουργός Τουρισμού, με υπουργό τον κ. Χάρη Θεοχάρη.
Η επιλογή του πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη να αναθέσει κυβερνητικά καθήκοντα στον κ. Κόνσολα και ειδικά σε θέματα τουρισμού, προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Κόνσολας έχει τις γνώσεις για να χαράξει νέα στρατηγική στον τουρισμό, με δεδομένο μάλιστα ότι τα τελευταία χρόνια, ως τομεάρχης Τουρισμού, είχε καθημερινή ενασχόληση με το θέμα.
Προφανώς η δουλειά που έκανε στον τομέα αυτό και οι παρεμβάσεις του όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα εκτιμήθηκαν ανάλογα από τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, που σωστά για το πόστο αυτό επέλεξε έναν βουλευτή από τουριστική περιοχή που εκ των πραγμάτων γνωρίζει καλά τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα του τουρισμού.

Αναμένεται μάλιστα ότι ο κ. Κόνσολας, θα έχει στενή συνεργασία και με τους τοπικούς παράγοντες και φορείς, για θέματα των αρμοδιοτήτων του αλλά και για γενικότερα προβλήματα των νησιών.
Ο δεύτερος Δωδεκανήσιος που συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, είναι ο νεοεκλεγείς βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ο κ. Γεραπετρίτης κατάγεται από την Κάρπαθο, αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας και θα έχει συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση.

Είναι άλλωστε εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αναμένεται ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας, με δεδομένη την ευαισθησία που έχει.
Στο νέο κυβερνητικό σχήμα, συμπεριελήφθη ως υφυπουργός Άμυνας ο στρατηγός ε.α. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής που υπηρέτησε στη Ρόδο ως διοικητής της 95ΑΔΤΕ, έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο νησί.

Τόσο η επιλογή του κ. Κόνσολα όσο και του κ. Γεραπετρίτη, προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση στις τάξεις των Δωδεκανησίων, που ευνόητο είναι ότι προσδοκούν πως θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και ζητημάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΝΣΟΛΑ
O τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε τη μεγάλη τιμή να με συμπεριλάβει στο κυβερνητικό σχήμα. Είναι μια τιμή που έχει αντανάκλαση στο νησιωτικό χώρο, τον οποίο εκπροσωπώ στο Κοινοβούλιο.

Αισθάνομαι απόλυτα το βάρος των ευθυνών που αναλαμβάνω. Για μένα ο τουρισμός αποτελεί έναν τομέα στον οποίο αφιέρωσα ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής μου δραστηριότητας, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των προγραμματικών μας θέσεων.
Στόχος μου είναι να παράξω ουσιαστικό, ορατό και μετρήσιμο έργο. Να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και να ανταποκριθώ στις μεγάλες και υψηλές προσδοκίες των πολιτών και των ανθρώπων του τουρισμού».