Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και στη Ρόδο

Ρεπορτάζ
Ευαγγελία Περγαντή

Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα στη Ρόδο οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, με τις εκπτωτικές τιμές  να κυμαίνονται σε εξαιρετικά δελεαστικά επίπεδα  φθάνοντας ακόμα και το -70% σε ορισμένα είδη.

Η τοπική αγορά, έχει φορέσει τα... καλά της, περιμένοντας τους εν δυνάμει αγοραστές, αλλά ωστόσο η κίνηση βρίσκεται ακόμα σε περιορισμένα επίπεδα.
Ντόπιοι αλλά και αρκετοί ξένοι  τουρίστες ξεκίνησαν ήδη την αναζήτησή  τους προκειμένου να δουν και ενδεχομένως να αγοράσουν τα είδη που χρειάζονται. Παρά τα γνωστά προβλήματα της αγοράς και τις αδυναμίες του κόσμου, οι καταστηματάρχες ευελπιστούν σε μία καλή καταναλωτική περίοδο αφού οι τιμές των εμπορικών ειδών είναι εξαιρετικά δελεαστικές.

Η πτώση των τιμών έχει ξεκινήσει και τα είδη που είναι σε εκπτωτική προσφορά μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» η 19χρονη Marta από τη Νορβηγία (η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει έρθει στο νησί μας 6 φορές) οι τιμές στη Ρόδο είναι αρκετά φθινότερες από τις αντίστοιχες της χώρας της. Αν και δεν έρχεται στη Ρόδο για να ψωνίσει –όπως τόνισε χαρακτηριστικά- αλλά για διακοπές, έχει εντυπωσιαστεί εκτός από την ομορφιά του νησιού και από τα πολλά εμπορικά καταστήματα που έχει δει μέχρι σήμερα.
Επιπλέον, σχολίασε πως οι τιμές είναι πολύ χαμηλές εδώ αλλά η ίδια προτιμά να κάνει τις αγορές της από  τη Νορβηγία.

Τις εκπτώσεις φαίνεται πως ανέμεναν τόσο τα μαγαζιά, όσο και οι καταναλωτές.
«Πάντως ο κόσμος περιμένει τις εκπτώσεις για να ψωνίσει», όπως δήλωσε η Χρυσοπούλου Άννα, η οποία εργάζεται στα Sephora για αρκετά χρόνια. «Σε περίοδο εκπτώσεων δουλεύουμε αρκετά καλά και έτσι βγάζουμε και τα “σπασμένα” των προηγούμενων ημερών. Είναι άλλωστε λογικό όταν υπάρχει έκπτωση 30% ή 40% οι καταναλωτές να προτιμήσουν να αγοράσουν τότε».

Οι εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Οι έμποροι και καταστηματάρχες του νησιού μας  αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με την εξέλιξη της εκπτωτικής περιόδου φέτος στη Ρόδο.