“Δίοδος”: Μια ζωντανή αυλή ...που φτιάχνει παρέες

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», οργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δράση με θέμα Δίοδος: “Μια ζωντανή αυλή… που φτιάχνει παρέες”.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στο γενικό πληθυσμό και περιλαμβάνει δύο συναντήσεις τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και 22 Ιουλίου 2019 και ώρες λειτουργίας από 7.00 έως 9.00 μ.μ. στον κήπο της “Διόδου”, στην οδό Ερυθρού Σταυρού 37, Ρόδος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την ιδέα ενός “ζωντανού” περιοδικού. Πιο συγκεκριμένα, στον κήπο της “Διόδου” θα τοποθετηθούν τραπεζάκια, τόσα όσα και οι σελίδες του “περιοδικού”. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να σταθούν σε ένα ή περισσότερα από τα θέματα που φιλοξενούνται γύρω από αυτά, και να συζητήσουν, να δημιουργήσουν, να λύσουν απορίες με τη βοήθεια των συντονιστών από διάφορους χώρους κάθε τραπεζιού.

Στην πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις παρακάτω θεματικές:
1) «Βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι» - Τίτσα Πιπίνου, συγγραφέας.
2) «Αναζητώντας το μοναδικό γαλάζιο», από τον Νοβάλις στον Ελύτη. Μια δημιουργική διαδρομή “σκέψης” και “γραφής”- Μυρσίνη Λενούδια, εκπαιδευτικός θεάτρου.
3) «Χειροποίητα κηροπήγια από βαζάκια» - Hannie Palios
4) «Δίνοντας ζωή σε ένα παλιό ρούχο» - Ματίνα Λεβέντη και Δικαία Κατσιμπρή

5) «Πρώτες Βοήθειες: Προφυλάξου το καλοκαίρι». Εκπρόσωποι από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
6) «Χαράζοντας το χρώμα» (ζωγραφική) - Δικαία Γεωργά, ζωγράφος
7) «Οικογενειακή διαμεσολάβηση: Επιλύοντας τις διαφορές που προκύπτουν από τη Διάσταση και το Διαζύγιο με σύντομο – πολιτισμένο και λιγότερο επώδυνο τρόπο». Γεώργιος Τζεδάκης – Καλλιόπη Παπαπαύλου – Δικηγόροι – Διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές ΥΔΔΑΔ

• Σημείωση: Για τα θέματα 3 και 4 οι επισκέπτες χρειάζεται να φέρουν βαζάκια, λευκά t-shirt ή κάποιο άλλο παλιό ρούχο.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.