Συνεργασία British American Tobacco-NOBACCO με στόχο την ανακύκλωση 400 τόνων πλαστικού και μπαταριών

Με το μήνυμα «Ανακύκλωσέ το, δε θα γίνει καπνός», η British American Tobacco Hellas και η NOBACCO σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ,πραγματοποιούν ένα πρόγραμμα παλαιών συσκευών θερμαινόμενου καπνού, και ηλεκτρονικού τσιγάρου που στην Ελλάδα υπολογίζονται σε περίπου 1,5 εκατ. συσκευές.

Στόχος της ενέργειας είναι να ενθαρρύνει την κυκλική οικονομία και να προστατεύσει το περιβάλλον από 112,5 τόνους πλαστικού και 270 τόνους μπαταριών  που αν δεν ανακυκλωθούν, θα καταλήξουν στο περιβάλλον, με δυσμενείς συνέπειες για το οικοσύστημα.

Όλες οι συσκευές θα μεταφερθούν σε μία από τις αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας που συνεργάζονται με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ στην Ελλάδα, με στόχο την απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών και την επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών τους στην παραγωγική διαδικασία.

Aπό την ανακύκλωση όλων των συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά εκτιμάται ότι μπορεί να εξοικονομηθεί λίθιο μεγάλης αξίας, καθώς και σημαντικές ποσότητες από άλλα μέταλλατα οποία χρησιμοποιούνται από την αρχή σε νέες μπαταρίες με τον ίδιο χρόνο ζωής, ενώ απομακρύνονται εύφλεκτα υλικά όπως οι μπαταρίες λιθίου, που μπορούν να ξεκινήσουν πυρκαγιές.

Η νέα, καινοτόμος δράση, που μόλις ξεκίνησε και θα τρέχει για περιορισμένο διάστημα.  Αν λοιπόν το γραφείο σας έχει γεμίσει με παλιές συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων και προϊόντων θερμαινόμενου καπνού που δεν ξέρετε τι να τις κάνετε, πλέον υπάρχει η ιδανική λύση για εσάς!

 

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο όχι μόνο την ευαισθητοποίηση, αλλά και τη στροφή σε μια οικονομία που σέβεται το περιβάλλον. Οι συσκευές αυτές, που ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, χρειάζεται να ανακυκλωθούν με το σωστό τρόπο που να διασφαλίζει την ισορροπία στο περιβάλλον και ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BritishAmericanTobacco Ηellas κ. Θάνος Αυγερινός.

«Για εμάς στη NOBACCO η υποστήριξη του καταναλωτή πρέπει να εκτείνεται από την έρευνα αγοράς ενός προϊόντος μέχρι και την ολοκλήρωση της χρήσης του. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για προϊόντα τεχνολογίας αιχμής όπως οι  εναλλακτικές του καπνίσματος συσκευές, οι οποίες εξελίσσονται συνεχώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κύκλο ζωής τους. Με το πρόγραμμα αυτό φέρνουμε πρώτοι στον κλάδο μας μια διεθνή τάση με σκοπό να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των καταναλωτών και να τους δώσουμε έναν ακόμα ισχυρό λόγο να αποκτήσουν συσκευές τελευταίας τεχνολογίας», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOBACCO κ. Μάρκος Μαρκόπουλος.

 

 «Ανακύκλωσέ το, δεν θα γίνει καπνός» λοιπόν και σίγουρα δεν θα βγεις χαμένος!