Ρόδος: Πήγαν στο ίδιο χρυσοχοείο από όπου είχαν κλέψει πριν μερικές μέρες!

Χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ, αφαίρεσαν δύο Ρομά ηλικίας 39 και 58 ετών αντίστοιχα, από χρυσοχοείο της Ρόδου με τη μέθοδο της απασχόλησης!

Οι δύο δράστιδες, οι οποίες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, εντοπίστηκαν από τον επιχειρηματία και άλλους συναδέλφους του και παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στη «Ροδιακή» ο ιδιοκτήτης του χρυσοχοείου, οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το κατάστημά του για πρώτη φορά στις 2 Ιουλίου όπου εμφανίστηκαν ως πελάτισσες που δήθεν ήθελαν να αγοράσουν χρυσές αλυσίδες λαιμού και μάλιστα του ζήτησαν να τους δείξει τις πιο «χοντρές» που είχε.

Πράγματι ο επιχειρηματίας έβγαλε από το ντουλάπι δύο ρολά με χοντρές αλυσίδες και τις έδειξε στις δύο γυναίκες, οι οποίες όχι μόνο δεν προέβησαν σε κάποια αγορά αλλά την ίδια ημέρα τον επισκέφθηκαν και άλλες δύο φορές (το μεσημέρι και το απόγευμα) προφασιζόμενες και πάλι ότι ήθελαν να δουν κάτι από τα κοσμήματά του.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 4 Ιουλίου, περίπου στις 11.20 το πρωί οι δύο Ρομά εμφανίστηκαν και πάλι στον κοσμηματοπώλη και η μία εξ αυτών άρχισε να του ζητά να της δείξει διάφορα κοσμήματα που βρίσκονταν σε αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο που υπήρχε το ντουλάπι με τα χρυσά ρολά αλυσίδων.

Όσο διάστημα η μία εξ αυτών απασχολούσε τον επιχειρηματία με το να της δείχνει κοσμήματα, η δεύτερη άνοιξε το ντουλάπι και χωρίς να γίνει αντιληπτή αφαίρεσε τα δύο χρυσά ρολά και μετά τράπηκαν σε φυγή.

Ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε την κλοπή στις 6.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας οπότε και κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός, ενώ τους επέδειξε και στιγμιότυπα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το κατάστημά του, όπου και είχαν καταγραφεί οι δύο Ρομά.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, το κόστος των χρυσαφικών που του αφαιρέθηκαν ανέρχεται περίπου στις 50-55.000 ευρώ!

Η υπόθεση όμως δεν σταματάει εδώ, αφού προχθές βράδυ οι δύο Ρομά πήγαν και πάλι στην περιοχή που είναι το κατάστημα του επιχειρηματία. Μόλις όμως τις αντιλήφθηκε μαζί με άλλους συναδέλφους του και τον γιο του, κατάφεραν να τις «κλείσουν», όπως ο ίδιος είπε στη «Ροδιακή», μέσα στο κατάστημά του και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τους τόσο για την περίπτωση αυτή, όσο επίσης και για μία ακόμα κλοπή ενός κοσμήματος αξίας 235 ευρώ, το οποίο αφαίρεσαν στις 2 Ιουλίου από άλλο κοσμηματοπωλείο οι δύο γυναίκες Ρομά.

Πάντως ο σύλλογος Αργυροχρυσοχόων της περιοχής μας, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τα περιστατικά κλοπών που σημειώνονται κατά καιρούς στις επιχειρήσεις μελών του και ζητά να γίνει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διακριβωθεί «η διαδρομή» των χρυσαφικών που αφαιρούνται από Ρομά από σπίτια και επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Για το θέμα αυτό εκδόθηκε και ανακοίνωση από την αστυνομία η οποία αναφέρει τα εξής:
«Εξιχνιάσθηκαν χθες (09 Ιουλίου 2019) στη Ρόδο δύο περιπτώσεις κλοπής και σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος (2) ατόμων για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ανταποκρινόμενοι άμεσα σε σχετική καταγγελία εντόπισαν τις κατηγορούμενες, οι οποίες όπως εξακριβώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου στις 02 και 04-07-2019 αφαίρεσαν αντίστοιχα από δύο χρυσοχοεία τιμαλφή με τη μέθοδο της απασχόλησης».