Σύσκεψη για να βρεθεί λύση στη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στη Ρόδο

Σύσκεψη για να βρεθεί λύση  στη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στη Ρόδο

Σύσκεψη για να βρεθεί λύση στη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 597 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Γ.Φλεβάρη

Η συνέχιση λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου ήταν το θέμα, το οποίο συζητήθηκε χτες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάχη περιβάλλοντος ενέργειας και φυσικών πόρων Γιάννη Φλεβάρη.

Το θέμα απασχολεί έντονα τόσο την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών στην οποία ανήκει το πυρηνελαιουργείο, όσο και τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων, καθώς τα περισσότερα από αυτά για να λειτουργήσουν θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί και η λειτουργία του πυρηνελαιουργείου, ώστε να δεχτεί το υποπροϊόν από την παραγωγή του λαδιού δηλαδή τον πυρήνα της ελιάς.

Η χτεσινή σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Δωδεκανήσου (ΕΑΣΔ) (κ.κ. Γεωργαλλής και Χατζηιωάννου) και αντιπροσωπεία των ελαιουργών και του πυρηνελαιουργείου, πραγματοποιήθηκε με κοινή πρωτοβουλία της ένωσης και της περιφέρειας ενώ είχε προηγηθεί σύσκεψη του κ. Φλεβάρη με ελαιουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα συζητήθηκε και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ένωση αγροτικών συνεταιρισμών πρόσφατα κατά την οποία αποφασίστηκε να ζητηθεί και η συνδρομή της περιφέρειας.

Από τη χθεσινή συνάντηση στην περιφέρεια
Από τη χθεσινή συνάντηση στην περιφέρεια


Κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης κατά την οποία εξετάστηκε το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας του πυρηνελαιοιυργείου όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι αποτελεί κομβικό σημείο για την εξυπηρέτηση των ελαιουργείων της περιοχής μας ως προς τα υποπροϊόντα που προκύπτουν από την παραγωγή του ελαιολάδου και τη διαχείρισή τους.

Παρών ήταν επίσης και ο επιχειρηματίας Αποστόλης Ασπράκης ως εκπρόσωπος των μισθωτών του πυρηνελαιουργείου έως και μέχρι την προηγούμενη ελαιουργική περίοδο, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να παραμείνει ( εφόσον υπάρξει συμφωνία με την ΕΑΣΔ που είναι ιδιοκτήτριά των εγκαταστάσεων), ως μισθωτής επεκτείνοντας τη σύμβασή του και επενδύοντας στη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου, επιθυμώντας την καλή συνεργασία με όλους τους ελαιουργούς και τις υπηρεσίες.

Ο κ. Φλεβάρης επεσήμανε ότι η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, προσπαθεί και υποστηρίζει τον κλάδο των ελαιουργών και τους παραγωγούς και το εθνικό μας προϊόν και στη συνάντηση αυτή έρχεται για να συμβάλει στην τακτοποίηση εκκρεμοτήτων και στην επίλυση προβλημάτων με πράξεις και πνεύμα καλής συνεργασίας.

Το κλίμα χαρακτηρίστηκε ως θετικό από όλες τις πλευρές και ήταν κοινή η πεποίθηση όσων συμμετείχαν ότι εγκαίρως θα δοθούν λύσεις και θα εξυπηρετηθεί η παραγωγή ελαιολάδου με τον καλύτεροι τρόπο.

Κοινή ήταν με την ολοκλήρωση της σύσκεψης η διαπίστωση ότι η περιφέρεια συγκριτικά με τις άλλες περιφέρειες της χώρας βρίσκεται μπροστά στο θέμα της προετοιμασίας και οργάνωσης για την περίοδο 2019 και 2020 και αν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ενώσουν τις δυνάμεις τους και συνεργαστούν θα διευκολυνθεί η παραγωγή, με καλά αποτελέσματα για όλους.

Διαβάστε ακόμη

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου

Στην Πάτμο ο Γιώργος Νικητιάδης για την Ακολουθία του Νιπτήρος

Μ. Χατζηάμαλλος: Απαιτείται διάλογος και μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

Στις «εσχατιές» του ανατολικού Αιγαίου ο Δένδιας: Πρωτομαγιά στα ακριτικά φυλάκια σε Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο

Δράση προσφοράς και επίσκεψη καταρτιζομένων στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια οι διαδικασίες για την παραχώρηση στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου των δύο διαμερισμάτων στην Αθήνα

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου