Βραδιά αγάπης και αλληλεγγύης  απο τον Σύλλογο Γυναικών Σορωνής

Ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής διοργανώνει το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:30 στον αύλειο χώρο του Αη Γιώργη στη Σορωνή,  την 3η Γιορτή Αγάπης & Αλληλεγγύης με κέρασμα το παραδοσιακό πιταρούδι.

Πρόκειται για μία εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα η οποία για άλλη μια χρονιά συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στηρίζεται από τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής.

Είμαστε πολύ χαρούμενες, γιατί με αφορμή την ανάδειξης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως Γαστρονομικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2019 -ένα πρόγραμμα πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων και την οποία θα έχουμε μαζί μας εκείνη τη βραδιά- μπορούμε και μείς να συμβάλουμε στην ανάδειξη της γαστρονομίας του τόπου μας παρουσιάζοντας και φέτος το τοπικό έδεσμα «πιταρούδι».

Το πιταρούδι είναι ένας υπέροχος χορτοφαγικός μεζές που δε λείπει από όλα τα παραδοσιακά Σορωνιάτικα τραπέζια! Τα τραπέζια που όλη η οικογένεια ενώνεται και γεύεται σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό βασισμένο πάντα στη Μεσογειακή κουζίνα.

Είναι η στιγμή που η οικογένεια ενώνεται γύρω από το τραπέζι -μακριά από οθόνες τηλεόρασης, υπολογιστών και κινητών- τρώνε, συζητούν και ζουν κοινές στιγμές.

Είναι οι μνήμες των παιδικών μας χρόνων και είναι αυτό που θέλουμε  να συνεχίζουν να ζουν και τα παιδιά μας!

Δεν είναι τυχαίο που έχουμε συνδέσει τη γεύση του πιταρουδιού με τη γιαγιά μας, που με απλά υλικά που έπαιρνε από το «κηπούλι» της στην αυλή του σπιτιού της, τα «τάρασσε» στη συνέχεια τα «τιάνιζε» φτιάχνοντας στη στιγμή τον πιο νόστιμο μεζέ!

Αυτόν το πιο νόστιμο μεζέ, φτιαγμένο με απλά και αγνά υλικά σας καλούμε να δοκιμάσετε και φέτος!

Ελάτε να ταξιδέψουμε σε εκείνες τις όμορφες παιδικές στιγμές γύρω από οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια, να γευτούμε νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα με αγάπη από τις γυναίκες του Συλλόγου μας και να γλεντήσουμε παραδοσιακά με τις Δίδυμές Πενιές!

Και όλα αυτά για καλό σκοπό!

Στηρίξτε την εκδήλωση και βοηθήστε τον σύλλογο να πραγματοποιήσει τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του!