Παρατάθηκε η κράτηση του κατηγορουμένου για δολοφονία

Την παράταση της κράτησης του 27χρονου κατηγορουμένου για τη δολοφονία του 68χρονου επιχειρηματία στην Κάρπαθο, αποφάσισαν χθες εισαγγελέας και ανακρίτρια μετά την απολογία του, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσκόμισης εξετάσεων που έχουν γίνει, από την οποία και θα αποδειχτεί η κατάσταση της υγείας του.

Όπως είναι γνωστό, ο 27χρονος αντιμετωπίζει σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα ενώ είναι και εξαρτημένος από ουσίες. Για το λόγο αυτό και από τον συνήγορό του κ. Νίκο Παπανικήτα κατατέθηκε αίτημα εξέτασής του και για τις δύο περιπτώσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα να προσκομιστούν στις αρμόδιες διωκτικές αρχές (εισαγγελέα και ανακριτή) οι οποίοι και θα αποφανθούν αν θα προφυλακιστεί ο 27χρονος ή αν θα εγκλειστεί σε κάποιο ίδρυμα.

Πάντως και χθες απολογούμενος ο κατηγορούμενος έδωσε απαντήσεις τέτοιες για την πράξη του από τις οποίες και διαφαίνεται ότι δεν έχει συναίσθηση ούτε του τι έκανε ούτε και τι αποτέλεσμα επέφεραν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος είπε ότι τον έβαλαν να σκοτώσει τον 68χρονο, όμως εκείνος δεν τον σκότωσε και έτσι ζει. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι όλα αυτά τα κάνουν οι αστυνομικοί για αυτό και βρίσκεται εκεί τώρα.

Επίσης αρνήθηκε την όποια εμπλοκή του και τόνισε ότι είχε καλές σχέσεις με τον 68χρονο τον οποίο μάλιστα αποκαλούσε «πατέρα», και ουδεμία διαφορά είχε μαζί του, κάτι που φαίνεται και από τις καταθέσεις τόσο της συζύγου του θύματος όσο και των εργαζομένων στο κατάστημά του.
Κατά την απολογία του έγινε αναφορά και στην καταγγελία που έκανε η μητέρα του 27χρονου, η οποία δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα στις 6 Ιουλίου μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου και φοβούμενη από τη συμπεριφορά του, θέλησε να καταθέσει την αγωνία της για το παιδί της και πήρε την απάντηση από τους αστυνομικούς ότι «την επόμενη ημέρα θα ληφθούν καταθέσεις οικείων για να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας στη Ρόδο».

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο 6 Ιουλίου, δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα. Ο 27χρονος είχε πάει στο μπαρ του 68χρονου και την ώρα εκείνη έφθασε και το θύμα. Ο δράστης βγήκε έξω από το κατάστημα και αφού συνομίλησαν για λίγο, για άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής, του επέφερε 9  μαχαιριές στην πλάτη και στο θώρακα!
Ο 68χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου και εξέπνευσε ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Ο 27χρονος τράπηκε σε φυγή και αστυνομικοί του νησιού που κλήθηκαν στο περιστατικό των καταδίωξαν. Ο δράστης έφθασε μέχρι το λιμάνι στα Πηγάδια Καρπάθου όπου και βούτηξε στη θάλασσα και κολυμπώντας κατέληξε σε κοντινή βραχονησίδα.
Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Καρπάθου, προσωπικό του οποίου κατάφερε τελικά στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Ιουλίου να εντοπίσει και να συλλάβει τον 27χρονο στη βραχονησίδα.