Λέρος: Συνάντηση δημάρχου με τον συντονιστή των πέντε νησιών για το προσφυγικό

Τη Δευτέρα 08-07-2019 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, δέχθηκε στο γραφείο του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Συντονιστή των πέντε νησιών για το προσφυγικό πρόβλημα, κο Φράγκο Αναστάσιο μαζί με την κα Helga Dreismann, Σύμβουλο Μεταναστευτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Hot Advisor -DG MIGRATION AND HOME AFFAIRS-Unit C.4) οι οποίοι συζήτησαν προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας σε σχέση με το προσφυγικό πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος κ. Κόλιας εξέφρασε την ανησυχία του για το μεγάλο αριθμό προσφύγων/μεταναστών που παραμένουν στο νησί της Λέρου λόγω των αυξημένων ροών το τελευταίο διάστημα αλλά και εξαιτίας της κωλυσιεργίας όσον αφορά στη διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων/μεταναστών και της μετακίνησής τους στην Ηπειρωτική χώρα.

Επίσης ο κ. Κόλιας ζήτησε την επίσπευση διαδικασιών σύνδεσης των περιοχών Ξηροκάμπου - Λεπίδων –Τεμενίων με το βιολογικό καθαρισμό, ένα έργο που θα δημοπρατηθεί από τη ΜΟΜΚΑ προϋπολογισμού περίπου 2.000.000€ με μελέτη που εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λέρου.

Ο κος Φράγκος στην τοποθέτησή του δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για την άμεση αποχώρηση καταγεγραμμένων προσφύγων μεταναστών όπως και την επίσπευση διαδικασιών υλοποίησης του έργου σύνδεσης με το βιολογικό καθαρισμό.
Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε την κα Helga Dreismann ευχαρίστησε τον κο Φράγκο για την άψογη συνεργασία που έχουν κατά την από κοινού προσπάθεια επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος στο νησί.

(Πηγή: lerosnews.gr)