Στη Λίνδο πότε  θα οριστεί γιατρός;

Σχολιάζει στο facebook ο γιατρός κ. Γιώργος Τριάντος και συνυπογράφουμε:

«Η Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Πολιτισμού, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία της το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ βρισκόταν ακόμη στο αμφιθέατρο του υπουργείου, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του προέδρου της ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων) ο οποίος της είπε ότι κάποια στιγμή, σύντομα, θέλει να την ενημερώσει για την Ακρόπολη.

«Δεν έχουμε γιατρό, ούτε νοσοκόμα. Συμβαίνουν ατυχήματα, λιποθυμίες, τουρίστες και υπάλληλοι παθαίνουν ηλίαση. Πότε μπορείτε να κάνετε κάτι;».

Το πότε ήταν μέσα στο επόμενο λεπτό, με ένα τηλεφώνημα εκεί που ήξερε ήδη η κυρία Μενδώνη ότι πρέπει να απευθυνθεί, αφού έχει διατελέσει συνολικά δέκα χρόνια γενική γραμματέας του υπουργείου και γνωρίζει πώς να βρει λύσεις.

Μόνιμα γιατρός στην Ακρόπολη με το «καλημέρα» της κυβέρνησης Πατήστε εδώ Τρίτη απόγευμα έγινε αυτό. Τετάρτη πρωί, ένας γιατρός βρισκόταν στην Ακρόπολη και προσέφερε ήδη τις υπηρεσίες του στους πρώτους επισκέπτες που αντιμετώπισαν πρόβλημα. Το κενό ετών έκλεισε έτσι απλά: με ένα τηλεφώνημα. Η Ακρόπολη έχει γιατρό.

Και αυτόματα μου έρχεται στο νου η δική μας Ακρόπολη, αυτή της Λίνδου. Που μη σου τύχει να στραβοπατήσεις ή να λυποθημήσεις. Ένας τόπος όπου το κέντρο υγείας παραμένει στις κορδέλες των εγκαινίων και ο γιατρός σε απόσταση 20 λεπτών με το αυτοκίνητο. Το ίδιο και στην Παλιά Πόλη που αν σου τύχει το κακό σε κανένα στενό της το καλύτερο είναι να σε μεταφέρουν με μηχανάκι ή στα χέρια. Το ίδιο και στις παραλίες. Όπου δεν υπάρχει ένας σταθμός Πρώτων Βοηθειών. Δε μιλάμε για παραλίες αφηρημένα.

Μιλάμε για τις πολυσύχναστες στην πόλη και λίγα χιλιόμετρα μακριά από αυτήν. Ξέρω ότι κάποτε αγοράστηκε εξοπλισμός (απινιδωτής κ.λπ., υλικά πρώτων βοηθειών κ.λπ. Κάποτε. Πού βρίσκονται τώρα; Και αν βρίσκονται.

Για να σε σεβαστούν και να σε εκτιμήσουν οι κάτοικοί σου και οι επισκέπτες σου, πρέπει πρώτα εσύ να τους σέβεσαι και να εκτιμάς την παρουσία τους και την προσφορά τους στο Νησί.

Αλλά..... σιγά μωρέ τώρα που θέλουν και γιατρό και πρώτες βοήθειες. Και ο Θεός τι κάνει; Δεν θα βάλει το χεράκι του;»