Μαθηματικοί και Γραμματικοί  Κανόνες στην Πολιτική

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, με την ευγλωττία και την οξυδέρκεια που τον χαρακτήριζαν, είχε πει κάποτε για τον επίσης αείμνηστο γιο του Ανδρέα Παπανδρέου:

«Ο Ανδρέας εκπροσωπεί τους κανόνες της Αριθμητικής: «Μου διαιρεί το Κόμμα, μου πολλαπλασιάζει τους εχθρούς, μου αφαιρεί ψηφοφόρους και μου προσθέτει προβλήματα». Σήμερα, θα μπορούσε με την οξύτητα του βλέμματός του, ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου να πει: «Η κα Φώφη Γεννηματά, ενσαρκώνει τους Κανόνες της Γραμματικής: Ανέλαβε ένα “Κόμμα”και το έκανε “τελεία”.

Αναπολούν οι παλαιοί «Κεντρώοι», στελέχη και ψηφοφόροι του πάλαι ποτέ «Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις» και μετέπειτα ΠΑΣΟΚ, την εποχή που αυτό το πολυάριθμο πολιτικό κόμμα, είχε ενότητα, παλμό, δυναμισμό και σήμερα η ηγέτιδα της παράταξης, εφαρμόζει προς πάσα κατεύθυνσή το ρητό:

«Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα». Είναι λυπηρό, να γίνεται ο κάθε πολίτης, παρατηρητής του διαμελισμού ενός μεγάλου ιστορικού κόμματος. Δεν μπορεί η κυρία Γεννηματά, τουλάχιστον να παραδειγματιστεί από την υλοποίηση της θαυμάσιας εξαγγελίας του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη περί «ενότητας», ο οποίος προς όφελος των πολιτών και της χώρας, αξιοποιεί με αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο τρόπο, προσωπικότητες από όλους τους χώρους της Πολιτικής.