Σπάει τα …ρεκόρ  το Rodos Cup

Την ερχόμενη Παρασκευή το βράδυ λήγει η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής στο φετινό Rodos Cup από τα πληρώματα, αλλά με τα έως τώρα στοιχεία ήδη οι παρουσίες είναι περισσότερες σε σχέση με την περυσινή διοργάνωση του ΑΣΙΑΘ Ρόδου.  

Το 2018 είχαν βρεθεί στην εκκίνηση του ιστιοπλοϊκού αυτού αγώνα 70 σκάφη ενώ έως και χθες το απόγευμα οι διοργανωτές είχαν στα χέρια τους τα έγγραφα από 75 πληρώματα.
Αφού ουσιαστικά υπάρχουν άλλες τέσσερις μέρες για τις δηλώσεις, αυτός ο αριθμός σίγουρα θ’ αυξηθεί, αποδεικνύοντας έτσι τη δυναμική της διοργάνωσης. Ο συγκεκριμένος αγώνα συγκεντρώνει τις περισσότερες συμμετοχές ξένων πληρωμάτων από κάθε άλλον στο Αιγαίο και αποτελεί από το 1996 μια από τις επιτυχίες του ΑΣΙΑΘ Ρόδου όσον αφορά και το οργανωτικό κομμάτι.

Τα σκάφη, τα πληρώματα των οποίων είχαν δηλώσει συμμετοχή έως και χθες, φέρουν σημαίες Ελλάδας, ΗΠΑ, Ιρλανδίας, Ρωσίας, Τουρκίας, Βρετανίας, Ολλανδίας, Ισραήλ, Ουκρανίας, Γιβραλτάρ, Γερμανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

Ο αγώνας θα διαρκέσει από τις 21 έως και τις 26 Ιουλίου, με τα σκάφη να ξεκινούν από την Κω για να δέσουν διαδοχικά σε Κάλυμνο, Νίσυρο και Σύμη, πριν τον τελικό τους προορισμό που είναι η Ρόδος.