Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Γράφει ο
Αγαπητός Ξάνθης
Αρχιτέκτονας-Μεταδιδάκτορας 
του Παν. Αιγαίου 

 

Στην ανάγνωση ότι ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, καθηγητής καρδιολογίας και τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, αποσύρεται από την πολιτική σκηνή μετά και τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ένοιωσα ένα κενό σε μια πολιτική σειρά που ξεκινάει από τις αρχές του ‘90 για τον τόπο μας. 

Αξιοπρεπής, επιστήμονας, υπέρμαχος των συναινέσεων και του διαλόγου, υποστηρικτής της συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων για το καλό της χώρας παρέδιδε «στάσεις» που αποτελούσαν σταθμούς για τη Δωδ/σο.

Όνειρό του ήταν μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του αιμοδυναμικού Τμήματος να επιτύχει την παράλληλη δημιουργία του ακτινοδυναμικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και αυτό έργο του ιδίου, ώστε να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του ο καρκίνος που τόσο βασανίζει τα νησιά μας.
Η ζωή του είναι μια προσφορά στο γενικό καλό. 
Στις πολιτικές ομιλίες του πάντοτε πρώτευε η υγεία,  η κοινωνική δικαιοσύνη, ο θεσμός της Δημοκρατίας  και η προβολή του τόπου μας σ’ όλο τον κόσμο.  

Ο γιατρός Κρεμαστινός, ήταν  και είναι πιστεύω ο γιατρός που άνοιγε κάθε πόρτα, στον οποιοδήποτε ασθενή του το ζητούσε. Χωρίς δυσκολίες, χωρίς αρνήσεις, χωρίς χρονικά όρια, ήταν ο φάρος της θεραπευτικής αγωγής κάθε Δωδεκανήσιου που τον είχε ανάγκη. Απλόχερα παράδιδε τη χάρη του και τη συμβουλή του χωρίς ανταλλάγματα και ανταποδώσεις. 
Αποτελεί και αποτελούσε πολιτικό, αλλά και επιστημονικό κεφάλαιο για τον τόπο. 
Η πίκρα της μη εκλογής του στο σημερινό εθνικό κοινοβούλιο, δεν αποτελεί κριτήριο συρρίκνωσης της πολιτικής εμβέλειας και της αξιοσύνης του. 

Ένας εκ των επτά σοφών της αρχαίας Ελλάδας, ο Βίας ο Πριηνεύς (625-540 π.χ) αναφέρει:
«Δει τον αγαθόν άνδρα παυόμενον της αρχής μη πλουσιώτερον, αλλά μάλλον ενδοξότερον γεγονέναι».  
Αυτός είναι κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ...