Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το πρώτο Photo Festival στη Ρόδο

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία ΠεργαντήΕνθουσιασμένοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι από τα “κλικ” των φωτογράφων στην έκθεση φωτογραφίας, που έλαβε χώρα στον προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Ιουλίου αντίστοιχα.

Η φωτογραφία έχει την μαγική ικανότητα να απαθανατίζει στιγμές, οι οποίες μένουν για πάντα. Ο κάθε φωτογράφος έχει διαφορετική τεχνική και με τα “κλικ” του αφήνει το δικό του στίγμα στον κόσμο. Αυτό έγινε αντιληπτό από αυτή την πρωτότυπη έκθεση με βασικό θέμα την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Για το λόγο αυτό οι φωτογράφοι που είχαν την ευκαιρία να αγγίξουν την ψυχή του κόσμου με την ματιά τους, φωτογράφισαν συγκεκριμένα σημεία και έδωσαν μία εναλλακτική οπτική, σε αυτά που μπορεί να βλέπει κάποιος κάθε μέρα, αλλά χωρίς να τα παρατηρεί. Οι λεπτομέρειες ζωντάνεψαν, η άριστη τεχνική και η σύνθεση των φωτογραφιών στόλισαν τον χώρο και ταξίδεψαν τον κόσμο σε μία άλλη εποχή που έχει χαθεί από την καθημερινότητα του.

Το “παρών” στο φεστιβαλ έδωσαν αρκετοί ομιλητές, οι οποίοι μοιράστηκαν τόσο κάποια «τιπς», όσο και την εμπειρία τους αλλά και την σημασία που έχει στη ζωή τους αλλά και στον κόσμο η φωτογραφία. Ο κ. Καλδής, αρχισυντάκτης του περιοδικού «Φωτογράφος» ανέλυσε κάποιες τεχνικές σύνθεσης της φωτογραφίας, ενώ ο κ. Τάσος Βελιάδης ως ειδικός στον τομέα του digital marketing αναφέρθηκε στην φωτογραφία και στα social media.

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Ρόδου «Rhodes Photolab» με υπεύθυνη την πτυχιούχο Φωτογράφο Αργυρώ Χρύσανθου, ασχολήθηκε επίσης και με το προσφυγικό, για το οποίο η οπτική γωνία του Βασίλη Καϋμενάκη πραγματικά έδωσε τροφή για σκέψη στο κοινό, ενώ στη συνέχεια της έκθεσης ο ίδιος μίλησε και παρουσίασε τη φωτογραφία του. Προς το τέλος της δεύτερης βραδιάς, πραγματοποιήθηκε μία live φωτογράφιση από το κοινό της μπαλαρίνας Πάολας, με τις συμβουλές και την καθοδήγηση από την υπεύθυνη κα Χρύσανθου.

Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι η έκθεση ήταν αφιερωμένη στον Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Επιπλέον, όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να κληρωθούν για τα προσφερόμενα δώρα από το «Galaios Photostore» και από το περιοδικό «Φωτογράφος». Η έκθεση θα παραμείνει για λίγες μέρες ακόμα στο κατάλυμα της Γλώσσας της Αγγλίας.

Η βραδιά έκλεισε με επιτυχία, αφήνοντας τον κοσμό με τις καλύτερες εντυπώσεις.