Συντονισμένη έφοδος εφορίας, τελωνείου, ασφάλειας και επιθεώρησης εργασίας στη Ρόδο - Σφραγίστηκε κατάστημα

Συντονισμένη έφοδος εφορίας, τελωνείου, ασφάλειας και επιθεώρησης εργασίας στη Ρόδο - Σφραγίστηκε κατάστημα

Συντονισμένη έφοδος εφορίας, τελωνείου, ασφάλειας και επιθεώρησης εργασίας στη Ρόδο - Σφραγίστηκε κατάστημα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10217 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθησαν αρκετά άτομα και παραπέμπονται στο αυτόφωρο

Επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας πραγματοποίησαν χθες αργά το βράδυ στη Ρόδο, στελέχη της Εφορίας Ρόδου, του Τελωνείου, της Αστυνομίας και της Επιθεώρησης Εργασίας, καταφέροντας έτσι να εντοπίσουν σοβαρή περίπτωση φοροδιαφυγής και να παραπέμψουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους και τους συνεργούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, οι έλεγχοι αυτοί, έγιναν με απόλυτα συντονισμένο τρόπο σε τουριστική ζώνη της πόλεως Ρόδου και στο στόχαστρο των στελεχών του ελεγκτικού μηχανισμού βρέθηκαν καταστήματα αναψυχής (μπαρ, κέντρα διασκέδασης κλπ). Εντοπίστηκαν περιπτώσεις κραυγαλέας φοροδιαφυγής, με τα λεγόμενα "βραχιολάκια"¨ που έφεραν οι θαμώνες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σφραγίστηκε και κατάστημα που βρέθηκε με σωρεία φορολογικών παραβάσεων, ενώ ο αριθμός των εμπλεκομένων ατόμων φθάνει τα 10(!) αρκετοί από τους οποίους θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους έλεγχοι, θα παγιωθούν πλέον στην τοπική αγορά και ειδικά στις τουριστικές ζώνες, έτσι ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.
Λεπτομέρειες, για την επιχείρηση αλλά και για τα αποτελέσματα των ελέγχων, αναμένεται να δοθούν σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ώρα 12:25

Το σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας που εστάλει πριν απο λίγο, αναφέρει τα εξής:


Στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για τη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες και επισκέπτες των νησιών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε χθες συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο.

Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου με συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε και τη συμμετοχή υπάλληλων συναρμόδιων Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ., Τελωνείο, Σ.Ε.Π.Ε.).

Οι έλεγχοι αφορούσαν τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος νυχτερινής διασκέδασης, είχαν αιφνιδιαστικό χαρακτήρα και διενεργήθηκαν βραδινές ώρες με στόχο την:

  • πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών
  • παράνομη απασχόληση αλλοδαπών
  • είσοδο και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους
  • καταπολέμηση διάδοσης – χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών
  • τήρηση των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών-υπεύθυνων καταστημάτων ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους


Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν:
• Τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 28, 29, 35 και 37 ετών, οι οποίοι ως ομάδα παρείχαν παράνομα υπηρεσίες ασφαλείας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χρησιμοποιώντας σύστημα ασύρματης ενδοεπικοινωνίας με ατομικούς πομποδέκτες.
• Τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, ηλικίας 22, 23, 24, 28 και 35 ετών, οι οποίοι εργάζονταν ως υπάλληλοι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς πιστοποιητικά υγείας.

Παράλληλα, πρώτες πρωινές ώρες της 16 Ιουλίου 2019 συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου ένας 29χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος λειτουργίας καταστήματος, για ηχορύπανση από μουσική που σε υψηλή ένταση.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.


Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι