Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Εκστρατεία εμβολιασμού σε Κω και Λέρο

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Εκστρατεία εμβολιασμού σε Κω και Λέρο

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Εκστρατεία εμβολιασμού σε Κω και Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν τους μαζικούς εμβολιασμούς των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

Από χθες Τρίτη και για τρεις ημέρες η ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θα βρεθεί στην Κω και τη Λέρο, όπου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα εμβολιάσει παιδιά απο 2 μηνών έως 15 ετών κατά του πνευμονιόκοκκου, της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των δύο νησιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο για πρώτη φορά στην Ευρώπη οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χρησιμοποίησαν τον «Ανθρωπιστικό Μηχανισμό», μέσω του οποίου κατάφεραν να προμηθευτούν το εμβόλιο PCV10 κατά του πνευμονιόκοκκου, σε προσιτή τιμή. Συγκεκριμένα, ο μηχανισμός αυτός προσφέρει το εμβόλιο στην ειδική μειωμένη τιμή των 9 δολαρίων ανά παιδί (για τις τρεις δόσεις που απαιτούνται για πλήρη ανοσοποίηση). Η τιμή στα φαρμακεία στην Ελλάδα είναι περίπου 150 ευρώ (168 δολάρια) ανά παιδί.

Για να γίνει και αυτός ο κύκλος εμβολιασμού κατά του πνευμονιόκοκκου σε Κω και Λέρο ενεργοποιήθηκε ξανά ο συγκεκριμένος μηχανισμός προκειμένου να θωρακιστεί η υγεία των ευάλωτων παιδιών που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες και διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο.
«Σκοπός του «Ανθρωπιστικού Μηχανισμού» είναι να παρέχει το συζευγμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο (PCV) σε προσιτή τιμή για χρήση κατά της πνευμονίας, η οποία αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παιδιών κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως», εξηγεί ο Αλέξανδρος Καπνόριζας, νοσηλευτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν εμβολιάσει με το συγκεκριμένο εμβόλιο χιλιάδες παιδιά που ζουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και σε άλλες δομές στη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.

Μετά την ολοκλήρωση και αυτού του εμβολιαστικού κύκλου σε Κω και Λέρο, η οργάνωση θα δωρίσει στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ άλλες 350 δόσεις για την Κω και 134 για τη Λέρο για το 2ο και 3ο κύκλο.
Επιπλέον, άλλες 9.600 δόσεις του εμβολίου PCV10 κατά του πνευμονιόκοκκου θα παραχωρηθούν στο Υπουργείο Υγείας, ώστε να καλυφθούν και οι ανάγκες των παιδιών στην ενδοχώρα.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου