Όλη η προκήρυξη του κυπέλλου Δωδεκανήσου

Με τη συμμετοχή και της Ρόδου θα πραγματοποιηθεί το φετινό κύπελλο της Δωδεκανήσου. Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣΔ στην προκήρυξή της, στο κύπελλο συμμετέχουν υποχρεωτικά και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Αναλυτικά, όλη η προκήρυξη για τη διοργάνωση του κυπέλλου αναφέρει τα ακόλουθα:
«1. Στο Κύπελλο συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και της Α΄ Τοπικής κατηγορίας και προαιρετικά ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ συμμετοχή για τα σωματεία Β’ & Γ΄ Τοπικών Ερασιτεχνικών Κατηγοριών.

2. Δήλωση συμμετοχής που υποβάλλεται εκπρόθεσμα μπορεί να γίνει δεκτή -και θεωρείται ότι υποβλήθηκε εμπρόθεσμα – εφ’ όσον μέχρι την υποβολή της δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων.

3. Οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η προβλεπόμενη από τη διάταξη της παρ. 12 του άρθρου 20 του ΚΑΠ, έως τα ημιτελικά του θεσμού. Η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες. Όλοι οι αγώνες ορίζονται μετά από δημοσιά κλήρωση, η οποία θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

4. Το Κύπελλο Δωδεκανήσου θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους.

Α. Τον Όμιλο Ρόδου, που θα περιλαμβάνει τις ομάδες της Νήσου Ρόδου, τον ΑΣ ΤΗΛΟΥ, τον ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΑΟ ΣΥΜΗΣ και τον ΠΟΛΥΒΩΤΗ ΝΙΣΥΡΟΥ.
Β. Τον Όμιλο ΝΗΣΩΝ που θα αποτελείται από τον Όμιλο Βορείου Συγκροτήματος νήσων.

5. Στην πρώτη φάση του Κυπέλλου θα συμμετέχουν οι ομάδες της Γ΄ και Β΄ κατηγορίας. Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία, σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι το γηπεδούχο σωματείο. Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και Α΄ Τοπικής Κατηγορίας θα εισέλθουν στους αγώνες στη Β΄ Φάση.

Στην δεύτερη φάση θα συμμετέχουν τα σωματεία που προκρίθηκαν από την Α’ Φάση συν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και Α΄ Τοπικής Κατηγορίας. Γηπεδούχο σωματείο θα είναι εκείνο που αγωνίζεται στην κατώτερη κατηγορία, σε περίπτωση που τα σωματεία αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, ομάδα που κληρώνεται πρώτη, είναι το γηπεδούχο σωματείο. Όλοι οι αγώνες ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα διεξάγονται σε γήπεδα, με φυσικό χόρτο ή πλαστικό χλοοτάπητα από την δεύτερη φάση και μετέπειτα.
Στην Τρίτη (Γ) φάση και μετέπειτα το σωματείο που κληρώνεται πρώτο θα είναι γηπεδούχος.

6. Οι (6) ομάδες του Ομίλου της ΡΟΔΟΥ που θα προκύψουν μετά από τις σχετικές φάσεις, και οι νικητές των δύο τελευταίων ζευγαριών του Βορείου συγκροτήματος νήσων, θα αποτελέσουν μαζί με τις έξι ομάδες της ΡΟΔΟΥ, τις Οκτώ (8) ομάδες της προημιτελικής φάσης.

7. Η ημιτελική φάση (4 ομάδες) θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες. Για την ανάδειξη του νικητή (υπερ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα, ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, πέναλτι».

8. Το γήπεδο του τελικού θα οριστεί με απόφαση της διοργανώτριας αρχής.

9. Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, στο Κύπελλο Δωδεκανήσου, θα διέπονται από τους κανονισμούς της προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2019-2020, ως προς τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αγώνες.

10. Έπαθλα Κυπέλλου, στην κυπελλούχο ομάδα απονέμεται Κύπελλο και τριάντα (35) μετάλλια όπως επίσης και στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη. Στους προπονητές των δύο φιναλίστ ομάδων απονέμεται ένα μετάλλιο. Στον διαιτητή, βοηθούς Διαιτητές, στον Τέταρτο Διαιτητή του αγώνα, παρατηρητή διαιτησίας, παρατηρητές αγώνα απονέμεται από ένα μετάλλιο».