Με Ροδίτες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα mountain bike

Αύριο θα δοθεί η εκκίνηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας που θα διεξαχθεί στη Λειβαδιά, και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Περισσότεροι από 180 ποδηλάτες όλων των κατηγοριών (Άνδρες, Γυναίκες, Έφηβοι, Νεανίδες ,Παίδες, Κορασίδες και Masters) θα δώσουν συναρπαστικές μονομαχίες και θα προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα, σε μια πραγματικά πανέμορφη και πολύ απαιτητική διαδρομή, με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία Πηγές Κρύας στη Λειβαδιά.

Διοργανώτρια είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Alter Bike Tours και την υποστήριξη του Δήμου Λεβαδέων και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του Cross Country (Αντοχής), του Team Relay (Σκυταλοδρομία) και του Eliminator.

Σε ό, τι αφορά τις Νεανίδες, παρά τη ματαίωση του αγωνίσματος XCO, επιτρέπεται η συμμετοχή τους στο XCR καθώς και στο eliminator, όπου θ’ αγωνιστούν σε κοινή κατάταξη με τις Γυναίκες, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, μαζί με τη μερική τροποποίηση της διαδρομής για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες.

Στον αγώνα της Βοιωτίας θα υπάρχουν και συμμετοχές από τα σωματεία της Ρόδου στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων και Μάστερς, δείγμα της αγάπης για το άθλημα και στην ιδιαίτερη αυτήν κατηγορία που απαιτούνται συγκεκριμένες δυνατότητες.

Οι συμμετοχές από τη Ρόδο
Ιωάννης Μπούσδρας (Ανταίος- Ανδρών)
Ιωάννης Μπιλιάς (Ανταίος- Εφήβων)
Κωνσταντίνος Γκουγκουντρής (Ανταίος- Εφήβων)
Νικόλαος Δράκος (Διαγόρας- Εφήβων)
Ευστάθιος Μαλανδρής (Ιβίσκος-Μάστερς)
Νικόλαος Κυπραίος (Ροδήλιος-Παίδων).