Φυλάκιση 38 μηνών με αναστολή σε 29χρονο τσιγγάνο για κλοπές

Φυλάκιση 38 μηνών με αναστολή σε 29χρονο τσιγγάνο για κλοπές

Φυλάκιση 38 μηνών με αναστολή σε 29χρονο τσιγγάνο για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 329 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 38 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 29χρονος Ρομά που κατηγορείται μαζί με άλλους τρεις ομόφυλούς του, για τέσσερις κλοπές σε σπίτια χωριών της Ρόδου, από τα οποία αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα αξίας άνω των 37.000 ευρώ!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, τις κλοπές ο 29χρονος φέρεται να τις έκανε μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, οι οποίοι διαφεύγουν τη σύλληψη.

Ωστόσο ο ίδιος χθες ενώπιον του δικαστηρίου όπου βρέθηκε αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται. Ειδικότερα, ο 29χρονος είπε πως τις κλοπές τις διέπραξαν οι τρεις συγκατηγορούμενοί του Ρομά, οι οποίοι ήρθαν στο νησί μας από την Ηλεία και αναζητούσαν κάποιον που να έχει δίπλωμα οδήγησης για να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο. Όπως πρόσθεσε ο 29χρονος, καθώς στον καταυλισμό ελάχιστοι διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης, όλοι υπέδειξαν αυτόν. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το μόνο που έκανε ήταν να μεταφέρει τους συγκατηγορούμενούς του στις περιοχές που έκαναν τις κλοπές και τις διαρρήξεις, δηλαδή εκτελούσε χρέη οδηγού και μάλιστα τους περίμενε ένα με δύο στενά μακρύτερα. Ο 29χρονος τόνισε πως για το λόγο αυτό και δεν έχει σχέση ούτε γνωρίζει κάτι για τα χρυσαφικά που κλάπηκαν, ενώ εκείνος έλαβε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για να χρησιμοποιήσουν το δίπλωμά του και για τις υπηρεσίες οδήγησης που προσέφερε.

Τελικά το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα μετέτρεψε την κατηγορία σε άμεση συνέργεια στις κλοπές και στις διαρρήξεις και επέβαλε στον 29χρονο ποινή φυλάκισης 38 μηνών με αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι το τριήμερο από τις 12-14 Ιουλίου ο 29χρονος μαζί με τους συνεργούς του παραβίασαν συνολικά τέσσερις κατοικίες σε Ιαλυσό, Φάνες και Παστίδα από τις οποίες αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα αξίας 27.500 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 800 δολαρίων και 200 ευρώ καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος προανακριτικά ο 29χρονος αποδέχτηκε τις πράξεις του, ενώ επάνω του βρέθηκε το ποσό των 30 ευρώ το οποίο και κατασχέθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος