Νεκτάριος Σαντορινιός: Βλέπουμε μια κυβέρνηση που έχει εντάξει τα συμφέροντα μέσα στο κυβερνητικό σχήμα

«Το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή βλέπουμε μια κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο συναλλάσσεται πλέον με τα συμφέροντα -το οποίο ίσως ήταν σύνηθες για μια δεξιά κυβέρνηση- αλλά πλέον έχει εντάξει τα συμφέροντα μέσα στο κυβερνητικό σχήμα, όπως για παράδειγμα εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, εκπροσώπους της Alpha Development, ανθρώπους οι οποίοι εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και πλέον σήμερα βρίσκονται, διαπραγματεύονται με αυτά τα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εξυπηρετούσαν πριν από λίγο, νομίζω ότι είναι ένα κακό σημάδι». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ένα δεύτερο κακό σημάδι», συνέχισε ο κ. Σαντορινιός, «φαίνεται ότι ήδη σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων βλέπουμε μια επίθεση ακόμα και σε αυτό που για εμάς ήταν συμβολικό, για όλους τους εργαζόμενους, που ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού και το ξεπάγωμα των τριετιών. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι εμείς βλέπουμε μία επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει αλλά και ταυτόχρονα μια συκοφάντηση δημόσιων αγαθών, όπως είναι η ΔΕΗ (...)».

Ερωτηθείς για τις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων, ο κ. Σαντορινιός στάθηκε στην τοποθέτηση του γγ Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, λέγοντας: «Ο κ. Τσουβάλας ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας τη στιγμή που έγινε το Μάτι (σ.σ. τη φονική πυρκαγιά), ήταν αυτός τον οποίο μας καλούσαν να τον αποπέμψουμε, διότι ήταν υπεύθυνος μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής για όσα έγιναν.
Και αυτήν τη στιγμή αυτός, ο οποίος η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούσε υπεύθυνο γίνεται γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Νομίζω ότι αυτό δείχνει καθαρά τη μικροπολιτική λογική με την οποία πολιτεύθηκε η αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια, ότι στην ουσία δεν τους ενδιέφερε το Μάτι και οι άνθρωποι που χάθηκαν (...) και αυτήν τη στιγμή επιβραβεύουν αυτόν τον οποίο θεωρούσαν υπεύθυνο με τη θέση του γενικού γραμματέα».

Για τις διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαντορινιός τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Κεντροαριστερά (...), πρέπει να αντιστοιχηθεί με μία οργανωτική δομή, η οποία θα συμπεριλαμβάνει όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη μιας προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».