Θετική η τουριστική αγορά της Βρετανίας για την εξαγορά της Thomas Cook

Οι εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής αγοράς της Βρετανίας χαιρέτισαν την προτεινόμενη εξαγορά της Thomas Cook από τον κινεζικό όμιλο της Fosun, χαρακτηρίζοντάς την ως καλή εξέλιξη για τη βιομηχανία, έπειτα από πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του τουρ οπερέιτορ στην οποία επιβεβαιώνει οτι βρίσκεται σε συζητήσεις για συμφωνία με τους πιστωτές της και τη Fosun.

Η Fosun, η οποία έχει ήδη μερίδιο 18% στην Thomas Cook, θα λάβει πλειοψηφικό πακέτο στις επιχειρήσεις τουρ οπερέιτορ και μειψηφικό στον αερομεταφορέα. Η Thomas Cook θα διατηρήσει τη πλειοψηφία των μετοχών στους αερομεταφορείς της και τη μειοψηφία στις επιχειρήσεις τουρ οπερέιτορ, όμως θα ελέγχεται από τους πιστωτές της και τους μετόχους.
Η συμφωνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο.

Η διευθύντρια της “Advantage Travel Partnership”, Julia Lo Bue-Said, δήλωσε ότι η Thomas Cook είναι βασικός συνεργάτης και κεντρικός παίκτης στη βιομηχανία και θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή είναι θετική για τη βιομηχανία και τους καταναλωτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της “Der Touristik” UK, Derek Jones, χαιρέτισε επίσης την εξαγορά λέγοντας οτι οτιδήποτε βάζει τέλος στα σενάρια είναι καλό.

Ο συνιδρυτής της “Holidaysplease”, Richard Dixon, δήλωσε οτι η Thomas Cook προσθέτει αξία στη βιομηχανία και είναι μια παρουσία που διασφαλίζει σταθερότητα, ενώ πρώην κορυφαίο στέλεχος της Thomas Cook είπε ότι πρόκειται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και εκείνο που εγγυάται περισσότερο από κάθε άλλο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Οι μέτοχοι, εξήγησε, είναι εξαγριωμένοι όμως αυτός ο δρόμος εξασφαλίζει το μέλλον της Thomas Cook.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Peter Fankhauser, δήλωσε από την πλευρά του οτι δεν ήταν η εξέλιξη που θα ήθελε, αλλά πρόκειται για μια ρεαλιστική λύση που παρέχει έναν τρόπο να διασφαλιστεί η λειτουργία του τουρ οπερέιτορ για τους πελάτες του, τους προμηθευτές και τους εργαζομένους του.

Οι ταξιδιώτες, διαβεβαίωσε, μπορούν πλέον να κάνουν άφοβα κρατήσεις, καθώς υπάρχουν επαρκείς πόροι για τη λειτουργία του οργανισμού. Φιλοδοξία της Fosun είναι να αναπτύξει την Thomas Cook China σε μεγάλο brand της κινεζικής αγοράς.         

(Πηγή: tornosnews.gr)