Μάνος Κόνσολας: «Δίνουμε μεγάλη σημασία στην τουριστική εκπαίδευση»

Η τουριστική εκπαίδευση θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Παιδείας.

Σε αυτή θα λάβουν μέρος ο υπουργός Τουρισμού κ. Χ Θεοχάρης ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας και στελέχη του υπουργείου.
“Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την τουριστική εκπαίδευση. Πόλύ ψηλά στην ατζέντα μας είναι η ΑΣΤΕΡ, η ΑΣΤΕ Κρήτης οι σχολές ξεναγών και οι άλλες δομές”, δήλωσε στον “Sky Ρόδου” ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση και με αφορμή την ορκωμοσία προχθές ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

“Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι πιστεύει σε νέους ανθρώπους. Το 40% των βουλευτών της ΝΔ εκλέγεται για πρώτη φορά. Η ίδια η κοινωνία ήθελε καινούργιους βουλευτές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα του και για το υπουργέιο Τουρισμού. Εμείς πρέπει να διαμόρφώσουμε ένα σταθερο πλαίσιο. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις. Ο πρόεδρός μας έχει δώσει την ευκαιρία να διευρύνουμε το φάσμα των δυνατοτήτων στον τομέα του τουρισμού. Υπάρχει ένα συστηματικό πλαισιο αναφορών που ορέπει να τηρείται στην κυβέρνηση”.

Σε ερώτηση σχετικά με τις πρώτες κινήσεις στον τουρισμό ο κ. Κόνσολας δήλωσε: “Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναδώσουμε στη χώρα την αίγλη και στην τουριστική εκπαίδευση. Είμαστε σίγουροι ότι θα προχωρήσουμε στην αναμόρφωση και στην εξέλιξη των σπουδών στον τουρισμό για να έχουμε την εκπαίδευση που πρέπει. Η σωστή εκπαίδευση σημαίνει βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι θα έχουμε ένα καλύτερο εισόδημα από τις αφίξεις”.