Ν. Σαντορινιός: Καταρρέουν οι εκλογικές αιχμές  της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Για υποκρισία και μικροπολιτική εκμετάλλευση κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη στάση της στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Οι δύο μεγάλες εκλογικές αιχμές της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η Συμφωνία των Πρεσπών και η τραγωδία στο Μάτι καταρρέουν» δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Ρόδου.

Ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών από προδοτική έγινε επωφελής, ενώ ο άνθρωπος που δεν είχε σχέδιο για την εκκένωση στο Μάτι επιβραβεύθηκε με τη θέση του Γενικού Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη.

«Επανέρχεται με δόξα και τιμή ο άνθρωπος που θεωρήθηκε υπεύθυνος για την τραγωδία στο Μάτι και για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία ζητούσε την καθαίρεσή του» είπε, αναρωτηθείς «ποια συναλλαγή κρύβεται πίσω απ’ αυτή την επαναφορά».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαντορινιός υποστήριξε ότι πρόθεση είναι αυτή να συντελεστεί.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να διαμορφώσουμε ένα κόμμα ανοιχτό, που να εκφράζει τον προοδευτικό πόλο, όπως το ζήτησε ο ίδιος ο λαός με το εκλογικό αποτέλεσμα» είπε, προσθέτοντας πως όποιες κι αν είναι οι αντιρρήσεις στο τέλος θα βρεθεί κοινό πλαίσιο σχεδιασμού της επόμενης ημέρας.