Πρόγραμμα στο γενικό πληθυσμό με τίτλο: «Δίοδος»: «Μια ζωντανή αυλή που φτιάχνει παρέες»

Το Κέντρο Πρόληψης  των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», οργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δράση με θέμα: «Δίοδος»: “Μια ζωντανή αυλή… που φτιάχνει παρέες’. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στο γενικό πληθυσμό και είναι εμπνευσμένο από την ιδέα ενός "ζωντανού" περιοδικού.

Πιο συγκεκριμένα, στον κήπο της «Διόδου» θα τοποθετηθούν τραπεζάκια, τόσα όσα και οι σελίδες του “περιοδικού”. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να σταθούν σε ένα ή περισσότερα από τα θέματα που φιλοξενούνται γύρω από αυτά, και να συζητήσουν, να δημιουργήσουν, να λύσουν απορίες με τη βοήθεια των συντονιστών από διάφορους χώρους κάθε τραπεζιού.

Στο δεύτερο τεύχος τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις παρακάτω θεματικές:

1) Ευσταθία Αμπλιανίτη – Νοσηλεύτρια «Μια αγκαλιά για τους φροντιστές ασθενών».
2) Στέλλα Ματάλα – Εικαστικός «Everyday drawings»
3) Ανθούλα Χατζηγεωργίου «Ανακύκλωση: Φτιάχνουμε κοσμήματα από χαρτί»
4) Χρύσα Καραγιάννη - Βιολόγος - Διατροφολόγος – Κλινική Διαιτολόγος «Διατροφή για χαρά και ευεξία»
5) Ντίνα Σιάγκα, Κυπριώτη Αλεξία, Βελεγράκη Θεοδοσία – Ψυχολόγοι – Υπεύθυνες δομών “Πανάκειας” «1 στους 4 νοσεί! Κοίτα δίπλα σου. Η ψυχική διαταραχή δεν κάνει διακρίσεις»
6) Θεανώ Χρυσού – Κοινωνική Λειτουργός, Φακιδαράκη Δέσποινα- Ψυχολόγος και Εύη Μηνατσή – Κοινωνιολόγος. «Παρουσίαση δομής Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου». 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.