Γιάννης Φλεβάρης: ‘Ελεγχοι γίνονται, να μην πανικοβάλλεται  ο κόσμος με ήξεις αφήξεις

«Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης. Δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος με ήξεις αφίξεις».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων προχθές μιλώντας στον “Sky Ρόδου” ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης για τη λειτουργία των βιολογικών σε Ρόδο και Κρεμαστή.

«Οι διευθύνσεις Περιβάλλοντος Δωδεκανήσου και Κυκλάδων πραγματοποιούν τακτικούς και έκτακτους ελέγχους. Αν διαπιστωθεί ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά επιβάλλονται πρόστιμα. Διαπιστώθηκε πράγματι ότι υπάρχουν θέματα που δείχνουν ότι η λειτουργία των βιολογικών δεν είναι αυτή που πρέπει. Στόχος μας είναι η προστασία των πολιτών. Οι έλεγχοι δεν έχουν χαρακτήρα τιμωρίας. Οι δομές πρέπει να λειτουργούν σωστά», δήλωσε ο κ. Φλεβάρης. Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως η ΠΝΑΙ έχει καλή συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Σε ερώτηση αν μετά τους ελέγχους που έδειξαν κάποια ζητήματα έγιναν διορθώσεις ο κ. Φλεβάρης δήλωσε:
«Σκοπός του Συλλόγου Περιβάλλοντος είναι να παρακολουθεί τι γίνεται. Εμείς εξετάζουμε τις καταγγελίες και πραγματοποιούμε τακτικούς και έκτακτους ελέγχους. Πρέπει να αναφέρω πως σε ένα βιολογικό υπάρχουν αρκετά ζητήματα. Δεν είναι ένα ή δύο. Μπορεί ένα φίλτρο να μη λειτουργεί σωστά. Αυτά καταγράφονται και αναρτώνται και στο διαδίκτυο. Διορθώσεις γίνονται πάντα αλλά οι ελεγκτές πρέπει να είναι παρόντες».

Σε ερώτηση σχετικά με την ποιότητα του νερού που φεύγει από το Φράγμα Γαδουρά και καταλήγει στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ δήλωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα.