Προφυλακίστηκε Τούρκος  για τη μεταφορά δύο Σύριων στη Σύμη

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 41χρονος Τούρκος που συνελήφθη για τη μεταφορά δύο Σύριων από τα παράλια της γειτονικής χώρας, στη Σύμη.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν βραδινές ώρες στις 17 Ιουλίου 2019 όταν  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη βραχώδη περιοχή “Σάρπες” της Σύμης δύο (02) αλλοδαπούς να βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης. Στο πλαίσιο ωστόσο της προανάκρισης που έγινε από το Λιμεναρχείο Σύμης προέκυψε ότι οι δύο Σύριοι που διασώθηκαν, μεταφέρθηκαν από τα τουρκικά παράλια από τον 41χρονο Τούρκο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη ως ο διακινητής τους. Ο 41χρονος μεταφέρθηκε στη Ρόδο όπου και ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε χθες στην ανάκριση. Συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Παναγιώτα Παπαβασιλείου ο αλλοδαπός αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος Τούρκος είπε πως έκανε βόλτα με ένα jet ski το μεσημέρι στις 17 Ιουλίου όταν έμεινε από βενζίνη ανοικτά της Σύμης. Τότε τον εντόπισε σκάφος του λιμενικού και με τη βοήθειά του έβαλε και πάλι μπροστά η μηχανή του jet ski και κατέπλευσε στο λιμάνι της Σύμης. Εκεί του έγινε έλεγχος στο Λιμεναρχείο στα έγγραφα που έφερε και στη συνέχεια του δήλωσαν ότι είναι ελεύθερος να φύγει.

Ο 41χρονος είπε πως στη συνέχεια έβαλε βενζίνη στο jet ski και ξεκίνησε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια, όμως και πάλι, ανοικτά της Σύμης το jet ski υπέστη βλάβη, ακινητοποιήθηκε και τελικά βούλιαξε και ο ίδιος μεταφέρθηκε εκ νέου στη Σύμη. Ο 41χρονος αρνήθηκε ότι έκανε την οποιαδήποτε μεταφορά από τα τουρκικά παράλια και ότι έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση των Σύριων.

Ωστόσο βάσει των καταθέσεων των δύο Σύριων προκύπτει ότι ο 41χρονος ήταν ο άνθρωπος που τους μετέφερε στη Σύμη, ενώ και το jet ski είναι σε άριστη κατάσταση.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 41χρονος  Τούρκος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.