Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Βραδιά Αγάπης και Αλληλεγγύης  από τον σύλλογο Γυναικών Σορωνής

Ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής, διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου την 3η Βραδιά Αγάπης και Αλληλεγγύης με κέρασμα το σορωνιάτικο πιταρούδι.

Η φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στον αύλειο χώρο του Αγίου Γεωργίου στη Σορωνή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών εδεσμάτων και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που κέρδισε τον τίτλο της γαστρονομικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2019.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων με τα μέλη της έδωσε δυναμικά το “παρών” στη «Βραδιά Αγάπης και Αλληλεγγύης» όπου αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η γαστρονομία του τόπου μας.

Στην εκδήλωση αυτή, προσφέρθηκε δωρεάν το σορωνιάτικο πιταρούδι, ένας παραδοσιακός μεζές που μέχρι και σήμερα ετοιμάζεται σε όλα τα σπίτια, με συνταγή που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, καθώς και άλλα παραδοσιακά εδέσματα.

Ήταν μια ιδιαίτερα πετυχημένη βραδιά αφού πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και στήριξε την προσπάθεια του Συλλόγου.

Μέρος των εσόδων από την εκδήλωση θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας της μικρής Ελευθερίας.

Από τα μέλη του συλλόγου, τονίστηκε πως: «Η επιτυχία της προσπάθειάς μας δεν είναι όμως αποτέλεσμα λίγων!

Έχουμε πάντα κοντά μας πολλούς ανθρώπους που μας βοηθούν για να φέρουμε εις πέρας ό,τι ξεκινάμε!
Για το λόγο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους αυτούς που ήταν δίπλα μας, μας βοήθησαν, μας στήριξαν και μας εμπιστευτήκαν και σε αυτή μας την προσπάθεια».

Ευχαριστούμε πολύ:
• Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο για την άψογη συνεργασία και την αμέριστη εμπιστοσύνη που μας έδειξε σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα καθώς και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ.Φιλήμωνα Ζαννετίδη καθώς και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού Δωδεκανήσου, κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου οι οποίοι και παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας,

• Τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής που ήταν δίπλα μας σε ό,τι χρειαστήκαμε,

• Τους επιχειρηματίες που στήριξαν με χορηγίες την εκδήλωσή μας,

• Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπο – ηλεκτρονικό τύπο και ραδιοφωνικούς σταθμούς,

• Τη γραφίστριά μας κ.Τίνα Παναγιωτοπούλου και τη διαφημιστική εταιρεία του κ.Τάσου Καρελλάκη για την αφιλοκερδή και πολύτιμη βοήθειά τους,

• Όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία του χώρου-τον κ.Γιάννη Χατζηκυριαζή-χωματουργικές εργασίες, καθώς και τους εργάτες, ηλεκτρολόγους και εθελοντές,

• Όλους όσοι μας παραχώρησαν τα τραπεζοκαθίσματά τους:
- Τον Ευκλή Σορωνής
- Τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής «το Αμπερνάλλι»
- Την εκκλησιαστική επιτροπή Θεολόγου
- Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλάκου «Το Σπήλαιο»

- Τον Πολιτιστικό Όμιλο Απολλώνων Ρόδου «Νέοι Ορίζοντες»
- Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβαρδών «Κάμειρος»

• Τις χορευτικές ομάδες που πλαισίωσαν τη βραδιά μας:
- Μανδρικού και το χοροδιδάσκαλό τους κ. Καραγιαννάκη Γιώργο,
- Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «το Αμπερνάλλι» και το χοροδιδάσκαλό τους κ. Μιχαλάκη Φιλήμωνα,

• Τον κ. Καραγιάννη  Σταμάτη για την ευγενική χορηγία λαχανικών,

• Τις γυναίκες-μέλη του συλλόγου μας, που δύο μέρες εργάστηκαν εντατικά και εθελοντικά για να ετοιμάσουν όλα όσα προσφέραμε,

• Τέλος, τον Όμιλο Εθελοντών Ρόδου για την προστασία της Τρίτης Ηλικίας και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και στήριξαν την προσπάθειά μας!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην 4η Βραδιά Αγάπης και Αλληλεγγύης του χρόνου το δεύτερο Σάββατο του Ιουλίου!”