Aύριο θα εξεταστούν οι ενστάσεις των Στ. Καψάλη και Θ. Βυρίνη

Aύριο θα εξεταστούν  οι ενστάσεις των  Στ. Καψάλη και Θ. Βυρίνη

Aύριο θα εξεταστούν οι ενστάσεις των Στ. Καψάλη και Θ. Βυρίνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 655 ΦΟΡΕΣ

Αναφορικά με τις ψήφους που έλαβαν στις εκλογές

Από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου θα εξεταστούν αύριο, η ένσταση αλλά και η αντένσταση που έχουν καταθέσει δύο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ρόδου, για τη διαφορά των μόλις 9 σταυρών προτίμησης που προέκυψε μεταξύ τους στις, πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πρόκειται για τους κ.κ. Στέφανο Καψάλη και Θανάση Βυρίνη, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι με την παράταξη του κ. Στράτου Καρίκη «Νέα Μέρα- Ροδίων Όραμα».

Με την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων που έγινε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου και αφορούσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της πρώτης (26 Μαΐου 2019) αλλά και της δεύτερης (2 Ιουνίου 2019) Κυριακής, ο κ. Βυρίνης λαμβάνει 439 ψήφους και ο κ. Καψάλης 430 ψήφους. Το αποτέλεσμα αυτό φέρει εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο τον κ. Βυρίνη και πρώτο αναπληρωματικό δημοτικό σύμβουλο τον κ. Καψάλη, από την παράταξη «Νέα Μέρα- Ροδίων Όραμα».

Ωστόσο, η μικρή διαφορά ψήφων μεταξύ των δύο συνυποψηφίων είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση ένστασης από πλευράς του κ. Καψάλη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, δια του δικηγόρου του κ. Ιωάννη Κουμπιάδη με την οποία και ζητά να ακυρωθούν 71 ψηφοδέλτια σε συνολικά 19 εκλογικά τμήματα της Ρόδου που αφορούν τη σταυροδοσία του κ. Βυρίνη.

Ως εκ τούτου και εφόσον αυτό γίνει δεκτό, τότε ακυρώνεται η εκλογή του κ. Βυρίνη και ανακηρύσσεται δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Μέρα- Ροδίων Όραμα» ο κ. Καψάλης.

Όπως αναφέρεται στην ένσταση του κ. Καψάλη, οι 71 αυτές ψήφοι του κ. Βυρίνη πρέπει να ακυρωθούν διότι είτε τα ψηφοδέλτια ή και οι σταυροί προτίμησης δεν έχουν μονογραφεί από το δικαστικό αντιπρόσωπο ή τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής.
Από τη πλευρά του ο κ. Θανάσης Βυρίνης προσέφυγε και αυτός στη δικαιοσύνη, και δια του δικηγόρου του κ. Ανδρέα – Νικόλαο Κουκούλη κατέθεσε αντένσταση στο ίδιο δικαστήριο.

Ο κ. Βυρίνης αναλύει στο δικόγραφο του την κάθε περίπτωση σταυροδοσίας του ξεχωριστά επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ακόμη και να γίνει δεκτό ότι δεν έχει τεθεί μονογραφή στα εν λόγο ψηφοδέλτια, αυτό δεν είναι λόγος ακύρωσης τους, βάση και της ισχύουσας νομοθεσίας.
«Μόνη η παράλειψη αυτή, αν οι σταυροί προτίμησης προκύπτουν από το βιβλίο διαλογής ψήφων υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών και τα πρακτικά Νο 2, δεν επάγεται πρόβλημα στη σταυροδοσία και την καταμέτρηση ούτε των ψηφοδελτίων, ούτε των σταυρών προτίμησης» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί από το δικαστήριο τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου