Τεράστια η συμμετοχή  στο Rodos Cup

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στο Rodos Cup, τον ιστιοπλοϊκό αγώνα του ΑΣΙΑΘ Ρόδου, ο απόπλους για τον οποίο θα δοθεί αύριο από την Κω σε ό, τι αφορά την πρώτη ιστιοδρομία προς την Κάλυμνο.

Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος 91 σκάφη (πέρσι συμμετείχαν 70) με πληρώματα αρκετών εθνικοτήτων, αποδεικνύοντας πια ολοφάνερα πως θεωρείται μια από τις κορυφαίες στο Αιγαίο.
Σήμερα στην Κω, ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες τυπικές διαδικασίες σχετικώς με τις εγγραφές και η τελετή έναρξης του αγώνα. Τα συμμετέχοντα σκάφη στη διοργάνωση, εκτός από την Κάλυμνο, θα δέσουν σε Νίσυρο και Σύμη μέχρι να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, τη Ρόδο, την ερχόμενη Παρασκευή, όπου θα γίνει και η τελετή λήξης.

Ο συγκεκριμένος αγώνας συγκεντρώνει τις περισσότερες συμμετοχές ξένων πληρωμάτων από κάθε άλλον στο Αιγαίο και αποτελεί από το 1996 μια από τις επιτυχίες του ΑΣΙΑΘ Ρόδου όσον αφορά και το οργανωτικό κομμάτι. Τα σκάφη, τα πληρώματα των οποίων έχουν δηλώσει συμμετοχή, φέρουν σημαίες Ελλάδας, ΗΠΑ, Ιρλανδίας, Ρωσίας, Τουρκίας, Βρετανίας, Ολλανδίας, Ισραήλ, Ουκρανίας, Γιβραλτάρ, Γερμανίας, Ρουμανίας, Κροατίας, Λευκορωσίας και Βουλγαρίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Κυριακή, 21/7/2019, Μαρίνα Κω
Εγγραφές
Τελετή έναρξης

Δευτέρα, 22/7/2019
1η Ιστιοδρομία: Κως – Κάλυμνος

Τρίτη, 23/7/2019
2η Ιστιοδρομία: Κάλυμνος – Νίσυρος

Τετάρτη, 24/7/2019
Ελεύθερη μέρα στη Νίσυρο

Πέμπτη, 25/7/2019
3η Ιστιοδρομία: Νίσυρος – Σύμη

Παρασκευή, 26/7/2019
4η Ιστιοδρομία: Σύμη – Ρόδος

Τελετή λήξης.