Χωρίς παιδίατρο το Νοσοκομείο Καλύμνου

Ενώ ο Ιούλιος βαίνει προς το τέλος του και η Κάλυμνος βρίσκεται στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου, το«Βουβάλειο» Νοσοκομείο Καλύμνου, δεν έχει παιδίατρο!

Στο ΓΝ Καλύμνου, η μοναδική παιδίατρος που υπηρετεί, βρίσκεται σε άδεια μέχρι τα μέσα Αυγούστου και δεν υπάρχει αντικαταστάτης, ειδικά αν ληφθεί υπόψη πως η εν λόγω ιατρός, έχει στην ουσία παραιτηθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Αν και το Νοσοκομείο της Καλύμνου έχει δύο (2) οργανικές θέσεις στην Παιδιατρική Κλινική, από πέρσι η παιδίατρος ήταν  μόνη της και προσέφερε υπηρεσίες σε χειρουργεία, τη μαιευτική κλινική (με υψηλό αριθμό τοκετών), με συχνές εφημερίες κ.α.

Σημειώνεται δε ότι εκ μέρους της διοικήσεως και εν αναμονή της επίσημης παραιτήσεως από την παιδίατρο, έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες συμπληρώσεις των οργανικών θέσεων χωρίς να υπάρχει όμως προς τον παρόν θετική ανταπόκριση.

Το νοσοκομείο του νησιού, εκτός τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων, καλύπτει επίσης και χιλιάδες παραθεριστές που επιλέγουν το νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν και επίσημα η παιδίατρος δεν έχει ακόμη υποβάλει την παραίτησή της, στην πράξη το παιδιατρικό τμήμα των νοσοκομείου να έχει «κατεβάσει ρολά», εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Να επισημανθεί τέλος, πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η παιδίατρος, εκτός του φόρτου εργασίας που είχε αναλάβει μόνη της,  είχε επίσης γίνει και στόχος απαράδεκτων συμπεριφορών από πολίτες, οι οποίες ουσιαστικά  την οδήγησαν στην  απόφασή της για παραίτηση.

(Πηγή: palmostiskalymnou.blogspot.com)