Η ισχύς εν τη ενώσει: Μια ισχυρή ποδοσφαιρική ομάδα στο νησί της Ρόδου

Τα πρόσφατα λόγια του προέδρου της ΕΠΣΔ σχετικά με τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας στον τόπο μας, βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους τους περισσότερους -υγιώς σκεπτόμενους- ποδοσφαιρόφιλους της περιοχής μας.

Ίσως είναι και η μοναδική περίπτωση που υπάρχει για να γίνει κάποια στιγμή το όνειρο της Super League πραγματικότητα. Και η ομάδα αυτή δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά πρέπει να είναι προϊόν συγχώνευσης.

Δεν είναι απαραίτητο και δεν χρειάζεται να διαλυθεί κανένα σωματείο. Όλα θα υπάρχουν. Απλώς, οι παράγοντες θα κάτσουν σε ένα τραπέζι, θα τα βρούνε για το καλό του ποδοσφαίρου μας και θα επιλέξουν ποια θα είναι η ομάδα από τις τρεις μεγάλες (Διαγόρας, Ρόδος, Ιάλυσος ή με όποια σειρά θέλει ο καθένας), η οποία θα προχωρήσει έχοντας τη στήριξη και τις ευχές όλων. 

Η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας θα είναι πιο εφικτό να φέρει και ένα νέο γήπεδο, σύγχρονο, που θα αλλάξει και το ποδοσφαιρικό επίπεδο του νησιού. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος, σύμφωνα με τα όσα λέει και η λογική.

Εκτός και αν βρεθεί κάποιο πολύ ...χοντρό  πορτοφόλι που θα αναλάβει μια ομάδα και θα την οδηγήσει πιο γρήγορα  στα… μεγάλα σαλόνια. Πόσες όμως πιθανότητες δίνουμε να βρεθεί αυτός που θα το κάνει; Ρητορικό το ερώτημα προφανέστατα, καθώς η απάντηση είναι γνωστή ακόμα και στον πιο απλό φίλαθλο της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν τόσο ...μεγάλα πορτοφόλια  για το ποδόσφαιρο της περιοχής μας. Για να μην ...βολοδέρνουμε λοιπόν από το τοπικό έως τη Γ΄ Εθνική και τη Football League το πολύ (γιατί αυτό κάνουμε εδώ και 30 χρόνια σχεδόν), οι παράγοντες της περιοχής μας θα πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά την ενίσχυση μιας και μόνο ομάδας... 

Δραγάτης Δημήτριος