Και φέτος έχει Run Greece στη Ρόδο

Το δρομικό κίνημα έχει αναπτυχθεί απίστευτα και στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια, γι’ αυτό και η Ρόδος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση πάνω σ’ αυτό το φαινόμενο.

Το Run Greece αποτελεί ένα μέρος των αγώνων στο νησί κάθε χρόνο, και φέτος θα διοργανωθεί από τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υποστηρικτή τον Δήμο Ρόδου.  

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 13 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, και υποστηρίζεται από δυνατούς χορηγούς.

Η ανακοίνωση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου για τους αγώνες:  
«Στις 13 Οκτώβρη του τρέχοντος έτους ημέρα Κυριακή και από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:30, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια αθλητική εκδήλωση στην πόλη της Ρόδου που καθιερώνεται σιγά-σιγά και γίνεται θεσμός με την επωνυμία Run Greece.

Ο ΣΕΓΑΣ, μέσω της  Ένωσης ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και με μεγάλο ΧΟΡΗΓΟ-ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υποστηρικτή τον Δήμο Ρόδου, είναι οι οργανωτές αυτής της όμορφης αθλητικής εκδήλωσης, που απευθύνεται και αφορά στην ουσία στους κατοίκους όχι μόνον του νησιού της Ρόδου, αλλά όλων των νησιωτών της Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Παράλληλα, επειδή αυτή η περίοδος (Οκτώβρης) χαρακτηρίζεται  ακόμη τουριστική για το νησί μας, η πρόσκληση απευθύνεται και προς τους φιλοξενούμενούς μας, ειδικά στους νέους που διακρίνονται για την αγάπη τους στην άθληση και τους βλέπουμε στη διάρκεια των διακοπών τους να γυμνάζομαι τρέχοντας η περπατώντας με ζωηρό ή έντονο περπάτημα στις παραλιακές λεωφόρους του νησιού μας.

Το RUN GREECE είναι ένα αθλητικό γεγονός που πρώτο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ σε έξι (6) πόλεις έξι (6) αντίστοιχων Περιφερειών (Λάρισα-Ηράκλειο-Ιωάννινα-Καστοριά-Αλεξανδρούπολη-Πάτρα) και το 2017 προστέθηκε και Ρόδος, εκπροσωπώντας το Νότιο Αιγαίο.

Εντάσσεται στη φιλοσοφία της προώθησης του ΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, περιλαμβάνει τρεις δρομικούς αγώνες (5 & 10χλμ και 1.000μ παιδιών) και διοργανώνεται στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων, προβάλλοντας την ιστορία τους, την πολιτιστική τους κληρονομιά και την ομορφιά τους.

Η εκδήλωση προβάλλεται από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ και οι κάτοικοι του νησιού έχουν συνειδητοποιήσει ότι, πέρα από τα προσωπικά οφέλη που αποκομίζουν αυτοί που συμμετέχουν (ευεξία-χαρά-υγεία), βοηθούν και στην προβολή του νησιού.

Η αθλητική αυτή γιορτή υποστηρίζεται, εκτός από τους θεσμικούς φορείς και από μια σειρά θεματικούς χορηγούς, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ (μεγάλος τοπικός χορηγός), η BLUESTAR FERRIES και η DODEKANISOS SEAWAYS χορηγοί μετακίνησης, και το PANE DI Capo χορηγός διατροφής εθελοντών.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι φίλοι και φίλες του δρομικού κινήματος του νησιού, που πήραν μέρος στα προηγούμενα Run Greece του '17-'18 όχι μόνο θα μας τιμήσουν με τη παρουσία τους, αλλά θα μετατραπούν σε.. πολλαπλασιαστές, πείθοντας συγγενείς φίλους και γνωστούς να γευτούν κι αυτοί τη χαρά της συμμετοχής σε μια τόσο όμορφη εκδήλωση περπατώντας ή τρέχοντας γύρω από τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, πάνω στα οποία είναι γραμμένη η ιστορία του νησιού!».