Ελληνορωσική αναπτυξιακή συνάντηση στη Ρόδο

Η εμφάνιση των κολυμβητών του Υγρού Στίβου Ρόδου στο φιλικό μίτινγκ με τη ρωσική  Academica που φιλοξενήθηκε για σχεδόν ένα μήνα στις εγκαταστάσεις του Apollo Βeach περιλαμβάνοντας προπονήσεις στο «Μπλε Παλατάκι» σε καθημερινή φάση, ήταν εξαιρετική, αφήνοντας τους προπονητές και τις προπονήτριες και των δύο ομάδων απόλυτα ικανοποιημένους για το υψηλότατο επίπεδο των αγώνων και των επιδόσεων που επιτεύχθηκαν.

Συνολικά 32 κολυμβητές και κολυμβήτριες της ρωσικής ομάδας κολύμπησαν «ενάντια» στα παιδιά του Υγρού Στίβου Ρόδου σε 18 αγωνίσματα Αγοριών και Κοριτσιών, με τη ροδίτικη ομάδα να αποσπά 16 μετάλλια, από τα οποία 5 χρυσά και να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις φιλοξενίας αλλά και ανταγωνισμού στους φιλοξενούμενους.

Η ροδίτικη ομάδα είχε στο δυναμικό της τους Παναγιώτη Οικονόμου, Αγησίλαο Χούλλη, Στέλιο Βεϊσάκη, Νικολέτα Παρδάλη, Νίκη Χριστοδούλου, Κυριακή Καλογήρου, Κατερίνα Σαρή, Βαλάντω Τσουρδιού, Ροδούλα Καραβόλια, Πολυτίμη Συμιξή και Δέσποινα Καλογήρου, με όλα τα παιδιά να διακρίνονται, ενώ στα περισσότερα αγωνίσματα υπήρχαν πολλές σειρές και εντονότατος ανταγωνισμός.

Την παράσταση έκλεψε η οχτάχρονη Νικολέτα Παρδάλη που αν και πρωτοεμφανιζόμενη σε επίσημη διοργάνωση, στην απαιτητική κατηγορία 8-9 ετών απέσπασε τρία χρυσά μετάλλια και στα τρία αγωνίσματα που συμμετείχε!

Και οι δύο ομάδες έδωσαν μαθήματα ήθους και φιλίας ενώ οι αθλητές αποχώρησαν αγκαλιασμένοι, δίνοντας υπόσχεση για μελλοντική επανάληψη της ενδιαφέρουσας συνάντησης.